GenelKıbrısManşet

1.9 milyon Euro’yu çanta çanta taşıdı

7 günde ülkeye üç kez gelen bir kişi çantasında taşıdığı yüz binlerce Euro ile “yatırım yapmayı düşünüyormuş”

7 günde ülkeye üç kez gelen bir kişi çantasında taşıdığı yüz binlerce Euro ile “yatırım yapmayı düşünüyormuş”

Tutuklanan Selim Tayşi, 31 Temmuz’da 500 bin, 1 Ağustos’ta 600 bin, 6 Ağustos’ta 800 bin Euro taşıdı.

Çantasına doldurduğu milyonlarca lira ile KKTC’ye giriş yaparken yakalanan “yatırımcı” sayısı artıyor

ÇANTA ÇANTA YATIRIMCI!

Ülkemize özellikle son dönemlerde yüz binlerce döviz cinsi parayı (özellikle Euro) doldurarak gelen “yatırımcı” sayısında ciddi bir artış var. Ardı ardına çok büyük miktarlarda paralara ülkeye giriş yaparken saptanan ve bu paraların hesabını veremediği için hakkında soruşturma açılan kişilere 6 Ağustos günü yeni bir halka daha eklendi. Tasarrufundaki 800 bin Euro (yaklaşık 35 milyon TL) gibi ciddi miktardaki para ile ülkeye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı Selim Tayşi dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verildi. TİKEN’nin yaptığı araştırmaya sadece iki ayda 3 milyon Euro’nun üzerinde şüpheli para taşıma olayı yaşandı.

3 AYRI TARİHTE TOPLAM 1,9 MİLYON EURO

Polisin mahkemede verdiği bilgiye göre, 06 Ağustos’ta, saat 21.31’de Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ ye giriş yapan Selim Tayşi’nin (E-60) yolcu beraberinde bulundurduğu 800 bin Euro parayı Ercan Gümrük Şubesine “Yatırım Amaçlı” getirdiğini beyan etti. Altı gün içinde üçüncü kez ülkeye geldiği saptanan Tayşi’nin beyanı şüpheli görülürken, yapılan tahkikatta; Tayşi’nin 31 Temmuz’da 500 bin Euro’luk “İş Kurmak Amaçlı” ve 01 Ağustos’ta da 600 bin Euro’luk “Yatırım yapmayı düşünüyorum” açıklamalı iki beyanının daha olduğu saptandı. Polis, Selim Tayşi’nin beyan ettiği bu paraların akıbetini açıklayamadığını, Para Kambiyo Yasası’na ve 4/2008 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası’na aykırı hareket ettiğini belirtti.

TEMMUZ’DAKİ “ÇANTALI YATIRIMCI” 1,1 MİLYONLA

Ercan Havaalanı’nda 19 Temmuz tarihinde yakalanan Yusuf Kenan Tüfekçiyaşar’ın iki ayrı tarihte ülkeye toplam 1,1 milyon Euro’yu (yaklaşık 20,3 milyon TL) ülkeye soktuğu belirlenmişti. 24 Mart’ta ülkeye 600 bin Euro’yu sokarken, “mülk ve T izni” alacağını beyan eden zanlı, daha sonra çantasında getirdiği 500 bin Euro için de “Yatırım” yapacağı söyledi. İlk taşıdığı paranın hesabını veremeyen ve 600 bin Euro’yu “izinsiz” şekilde ülkeden çıkardığını söyleyen Tüfekçiyaşar şüpheli görülerek tutuklandı.

UKRAYNALI SUPRUN VE 6.5 MİLYON EURO

Öte yandan, 16 Haziran’da Ukraynalı Oleksandra Suprun ülkeye sokmaya çalıştığı 500 bin Euro “kara parayla” yakalanırken, yapılan soruşturmada Suprun ve bazı suç ortaklarının 2021 ve 2022’de 17 kez KKTC’ye geldikleri; suç geliri olan toplam 6 milyon 590 bin Euro (yaklaşık 122 milyon TL) nakit parayı Güney Kıbrıs’a kaçırdıkları saptanmıştı. 28 Haziran’da da Ahmad Bensaidi kaynağı meçhul 950 bin Euro’yu ülkeden çıkarmaya çalışırken yakalanmış, Bensaidi’nin ülkede sadece 21 dakika kaldığı dikkati çekmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu