GenelKıbrısKültür SanatMagazinManşetToplum

“1 Ekim’de rotanız İskele olsun”

5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliği 1 Ekim’de İskele’de gerçekleştirilecek

5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliği 1 Ekim’de İskele’de gerçekleştirilecek.

ETKİNLİK GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK
İskele Belediyesi’nin, ‘bizim sevdamız sizin de sevdanız olsun, 1 Ekim’de rotanız İskele olsun’ sloganıyla gerçekleştireceği etkinlik 1 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayıp gün boyu devam edecek. Yaklaşık 150 standın kurulacağı, birçok kültürün buluşmasına ev sahipliği yapacağı 5. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğinin finalinde ise şarkıcı Melek Moss sahne alacak.

EL EMEĞİ, GÖZ NURU
İskele şehir merkezinden itibaren bazı sokakların da araç trafiğine kapatılacağı etkinlikte; konserler, dans gösterileri, Türkiye’den gelerek Kıbrıs’ı yurt bilenlerin, İskele Belediyesi’nin kardeş şehirleri ve 3. ülke vatandaşlarının kültürlerini yansıtan, yiyecek, içecek, el emeği göz nuru eserlerin yer alacağı stantlar kurulacak.

BUHURDANLIK GÜN BOYU YANACAK
Etkinlik kortejinin Ecevit Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne gelmesiyle saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla resmi açılışı yapılacak 5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi açılış gösterisi yapacak. Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü önüne kurulacak buhurdanlık da protokolün katılımıyla yakılacak ve gün boyu yanacak.

KONSERLER RENK KATACAK
İskele Belediyesi 5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde konserler de olacak. Yerli sanatçılar Grup OTANTİK ve Retro Çalgıcılarının yanı sıra, Cuba Music Group ve İran Müzik Grubu’nun da konser vereceği etkinliğin final konserinde ise sahneye, şarkıcı Melek Mosso çıkacak.

SADIKOĞLU: BİZİM SEVDAMIZ, SİZİN DE SEVDANIZ OLSUN
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesi 1 Ekim Pazar günü gerçekleşecek 5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine davet etti. “Dili, dini, kültürü farklı da olsa, aynı havayı soluyan, bu topraklara kök salmış herkesi, 1 Ekim Pazar günü, 5. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğimize bekliyoruz” diyen Sadıkoğlu, “Kardeşlik, sevgi ve hoşgörü bu topraklarda hep var olsun. Bizim sevdamız sizin de sevdanız olsun” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu