DünyaGenelManşetTürkiye

1 günde 44 sefer 10 bin turist

Türkiye ile Rusya arasında 15 Nisan’da başlayan uçuş kısıtlamaları 22 Haziran’dan itibaren resmen sona ermesinin ardından Rus turistler Türkiye’ye gitmeye başladı

İLK UÇAK MOSKOVA’DAN KALKTI… “Türkiye yolu”nun açılmasıyla ilk Rus turist kafilesi de Antalya’ya ulaştı. Rus tatilciler, Moskova’dan kalkan THY uçağı ile Antalya Havalimanı’na indi. Bu seferin ardından Rusya’dan havalanan uçaklar Antalya’ya teker koydu.

BİR GÜNDE 10 BİN RUS TURİST GELDİ… Rusya’dan Antalya’ya dün bir günde 44 uçak ile 10 bini aşkın turist geldi. Fraport Antalya Havalimanı sosyal medyasından yapılan açıklamada, “Rusya trafiği tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor! Antalya Havalimanı, tüm önlemler ve yenilikler ile birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Rus yolcularımızı karşılamaya devam ediyor. Rus yolcularımıza hoş geldiniz diyoruz” denildi.

RUSYA DESTİNASYONLARINA İPTALLER ARTTI… Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin açılmasıyla Rusya destinasyonlarına yapılan rezervasyonların yoğun şekilde iptal edilmeye başlandığını duyurdu. Medyada Türkiye’ye gitmek için yapılan iptallerin yüzde 50’yi bulduğu yönünde haberler yer alıyor.

32 NOKTADAN UÇUŞ YAPILIYOR… Moskova ve St. Petersburg’a ek olarak, Rusya’da uluslararası havaalanlarının bulunduğu hemen hemen tüm şehirlerden, tam 32 noktadan Türkiye’ye uçuş yapılıyor.

Türkiye ile Rusya arasında 15 Nisan’da başlayan uçuş kısıtlamaları 22 Haziran saat 00.00’dan itibaren resmen sona ermesinin ardından Rus turistler akın akın Türkiye’ye gitmeye başladı.

“Türkiye yolu”nun açılmasıyla ilk Rus turist kafilesi de Antalya’ya ulaştı. Rus tatilciler, Moskova’dan kalkan THY uçağı ile sabah saatlerinde Antalya Havalimanı’na indi.

Toplam 132 kişilik Rus kafilesindekiler, havalimanında PCR test kontrol noktasından geçtikten sonra otellerine gitti.

44 UÇAK İLE 10 BİNİ AŞKIN TURİST GELDİ

Rusya’dan Antalya’ya bir günde 44 uçak ile 10 bini aşkın turist geldi.

Fraport Antalya Havalimanı sosyal medyasından yapılan açıklamada, “Rusya trafiği tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor! Antalya Havalimanı, tüm önlemler ve yenilikler ile birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Rus yolcularımızı karşılamaya devam ediyor. Rus yolcularımıza hoş geldiniz diyoruz’” denildi.

RUSYA’DA TOPLU İPTALLER BAŞLADI

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin açılmasıyla Rusya destinasyonlarına yapılan rezervasyonların yoğun şekilde iptal edilmeye başlandığını duyurdu.
Medyada Türkiye’ye gitmek için yapılan iptallerin yüzde 50’yi bulduğu yönünde haberler yer alıyor.

32 NOKTADAN UÇUŞ

Moskova ve St. Petersburg’a ek olarak, Rusya’da uluslararası havaalanlarının bulunduğu hemen hemen tüm şehirlerden, tam 32 noktadan Türkiye’ye uçuş yapılıyor.

Rusya’nın şu şehirleri başta olmak üzere, çoğu charter seferi olmak üzere uçuşlar başlıyor: Moskova, St. Petersburg, Astrahan, Bryansk, Vladivostok, Vladikavkaz, Grozni, Yekaterinburg, Kazan, Kaliningrad, Kemerovo, Krasnoyarsk, Nijny Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Perm, Petropavlovsk-Kamçatski, Rostov-na- Don, Samara, Ufa, Habarovsk, Çelyabinsk ve diğer bazı taşra şehirleri.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran’dan itibaren İstanbul’a ek olarak Antalya, Bodrum ve Dalaman’a yolcu seferleri düzenlenebileceğini duyurmuştu.

Ocak-Nisan 2021 döneminde, korona kısıtlamalarına rağmen, Türkiye, Rus havayollarının taşıdığı yolcu sayısı açısından en popüler dış hat destinasyonu oldu.

Bu sürede, 947 bin yolcu, başka bir ifadeyle Rusya’daki toplam uluslararası havacılık yolcu trafiği hacminin yüzde 30’undan fazlası Türkiye’ye yöneldi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu