DünyaGenelSağlık

1 Kasım’dan itibaren kapılarını turistlere açıyor

Güneydoğu Asya'nın dünyaca ünlü turistik ülkesi 1 Kasım'dan itibaren kapılarını turistlere açıyor.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-O-Cha, 1 Kasım’dan itibaren ülkesinin aşılarını tamamlamış yabancı turistlere sınırlarını açacağını duyurdu.

Başbakan Prayut Chan-O-Cha, televizyonda yaptığı konuşmada, ilk aşamada, aralarında ABD, Çin, Almanya, İngiltere ve Singapur’un da bulunduğu “düşük risk taşıyan 10 ülkeden turistlerin” ülkeye kabul edileceğini belirtti. Liste, daha sonraki aşamalarda genişletilecek.

Tayland’a gelenler, negatif bir korona testi sonucu sunmak ve yeni bir test yaptırmak zorunda olacak. Başbakan, bu aşamalardan sonra “Turistlerin de Taylandlılar gibi ülke içinde serbestçe seyahat edebileceklerini” belirtti.

Aşıları tam olan turistler daha önce, “korumalı alan” ilkesi çerçevesinde Phuket’e gidebiliyorlardı, ancak ülkenin başka kesimlerine geçmeden önce bir otelde bir hafta kalmaları zorunlu tutuluyordu.

Turizm, küresel salgın öncesinde Tayland’ın gayri safi yurtiçi hasılasında beşinci sırada bulunuyordu. Salgın nedeniyle turistlerin seyahatlerine getirilen sıkı kısıtlamalar yüzünden yabancı ziyaretçi sayısında büyük düşüş meydana geldi.

Tayland’a 2020 yılında gelenlerin sayısı yüzde 83 azaldı ve 6,7 milyon kişiye indi. Oysa 2019’da ülkeyi ziyaret edenlerin sayısı 39,9 milyondu.

Tayland, sonuç olarak, geçen yıl 20 yılı aşkın bir süreden beri en kötü ekonomik performansı sergiledi ve turizm gelirlerinde yaklaşık 50 milyar dolar kayba uğradı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu