EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

1 kilo ete muhtaç bırakanlar utandı mı?

İlgili kişi 1 kilo eti izinsiz aldığını tespit ettiniz, onu anladık, elbette bu o kişinin yanına kar kalmamalı, ve fakat bu konuyu polise intikal ettirme kısmı çok ağır bir karar olmuş

Haberi görünce yanlış mı okudum acaba dedim ve bir kez daha okudum. 1 kilo et için evinde arama yapılan şahsın evinde buldukları pişmiş eti de emare olarak almış polis.. Elbette bu rutin bir uygulama ,dolayısıyla polis görevini yerine getirdi. Sonuçta ilgili şahsın aleyhine bir şikayet var, iddia edilenler var ve polis de delil toplamak durumunda..

Bunları geçtim. Ben konun insani boyutu ile değerlendirme yapmayı yeğlerim.

Nitekim 1 kilo et için bir insanı bu  kadar küçük düşürmeye onurunu kırmaya gerek var mıydı?

Ya da şöyle yazayım 1 kilo et için polise müracaat edip şikayet etmeye gerek var mıydı? İlgili kişi 1 kilo eti izinsiz aldığını tespit ettiniz, onu anladık, elbette bu o kişinin yanına kar kalmamalı, ve fakat bu konuyu polise intikal ettirme kısmı çok ağır bir karar olmuş.

İşine son verirsin, alacağı hakkediş varsa 1 kilo etin bedelini oradan alırsın..

1 kilo et için insan onurunu bu denli incitici bir tarzı benimsemezsin.. Samimi olarak belirtmem gerekirse 1 kilo eti izinsiz aldı diye bir insana, ailesine bu kadar onur kırıcı uygulamanın yapılması her şeyden önce bir yurttaş olarak, bir insan olarak beni vicdanen rahatsız etmiştir. Eminem ki, birçok insan da bu durumdan rahatsız olmuştur.

Bu ülkede milyonlarca lira vergi affına tabi tutulan sermaye grupları varken, bu ülkede hellim ekmek gibi devletin gözü önünde kara paralar uyduruk ,paravan işletmeler eliyle çatır çatır aklanırken, iç dünyasını bilmediğimiz, neler yaşadığından bir haber şahsın çalıştığı yerden 1 kilo eti izinsiz alması sonrası yaşadığı süreç insani duygularını yitirmemiş, vicdan sahibi herkesi rahatsız eder.

Bu ülkede ekonomik bir kriz var.

Bu krizin her gün derinleşerek büyümesi karşısında ülkeyi yönetenlerin umursamaz hali ve kötü yönetimi ülkemizdeki koşullara olumsuz etki yapmaktadır. Burada esas sorgulanması gereken bir çalışanın 1 kilo ete muhtaç duruma getiren düzendir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu