Güney KıbrısManşet

1 Mayıs’tan itibaren aşı olan İngilizler, Güney Kıbrıs’a karantinasız geçebilecek

Güney Kıbrıs’a 1 Mayıs’tan itibaren Covid-19 aşısı olan İngilizlerin karantinasız girişlerine izin verilecek olmasından dolayı turizm faaliyetleri yanında düğün ve organizasyon işlerinde de rezervasyonlar arttı.

Philenews’in haberine göre, nikah ve düğün törenleri için Aya Napa Belediyesi’ne 800 ve Paralimni Belediyesi’ne 450 İngiliz çift başvuru yaptı.

Kıbrıs, aşk tanrıçası Afrodit’in doğduğu yerde evlenmek isteyen İngiliz çiftlerin gözdesi haline geldi ve İngiltere pazarı, gerçekleşen turist düğünlerinin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Ayia Napa belediye başkanı Christos Zanettos, koronavirüs nedeniyle turizm ve ekonomide zor günlerin yaşandığına dikkat çekerek, rezervasyonların iyileşme için umut olduğunu söyledi.

Christos Zanettos, “Yol uzun ve son derece zor olmaya devam ediyor ancak düğün rezervasyonları kesinlikle bir kutlama nedeni” diye konuştu.

En fazla İngiliz turistlerin ziyaret ettiği Güney Kıbrıs’ta, turizm, ekonominin yüzde 13’nü oluştururken, 2020 yılında Turizm gelirleri yüzde 85 oranında düşüş yaşadı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu