GenelManşetTürkiye

1 Temmuz’dan sonra otel fiyatları yüzde yüz artıyor

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil iç turizmi hareketlendirdi, oteller doldu. Antalya’da denize sıfır her şey dahil bir haftalık tatil haziranda 8 bin TL civarında satışta iken, temmuz ayında aynı otel 15 bin TL’ye satışta. Yerli turist bu fiyatlara gönlüne göre tatil yapamayacağı için yine tatil kredisi çekmeye yönelecek.

Rusya ve Almanya’yla hareketliliğin başladığı turizmde, Kurban Bayramı da iç turizmi canlandırdı. Otel rezervasyonları doldu. Fiyatlar ise geçen yıla göre en az yüzde 30 zamlı.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle zorlu bir süreçten geçen turizm sektörünün yüzünü Kurban Bayramı güldürdü. Otel rezervasyonları yüzde 70’in üzerinde dolarken fiyatlar ise kişi başı en az bin liradan başlıyor.

Cumhuriyet Gazetesinden Esra Ulus’un haberine göre; Temmuz ayının 20’sinde başlayacak olan Kurban Bayramı hafta sonlarının da eklenmesi halinde 9 günü buluyor. Rus turistlerin gelmeye başlamasıyla birlikte hareketlenmenin yaşandığı turizm sektöründe, Kurban Bayramı da iç turizmi canlandırdı. Yerli turistin talebi, otellerin yanı sıra müstakil evlere yöneldi.

Ancak erken rezervasyon yapmayanlar için fiyatlar el yakıyor. Her şey dahil otellerde 7 günlük tatil fiyatı kişi başı 6-7 bin liradan başlıyor, 100 bin liraya kadar çıkıyor. Lüks butik otellerde ise 7 günlük konaklama fiyatı 50 bin liraya kadar çıkabiliyor.

TATİL KREDİSİ BAŞVURULARI ARTTI

Pandemi süreci ile farklı alanlarda yoğunlaşan kredi ihtiyaçları, özellikle yaz aylarının gelmesi ve yurttaşların psikolojik olarak bir nebze de olsa uzaklaşma, yakınlarını görme ihtiyacı ile tatil kredisi başvurularında artışa yol açtı.

Normalleşme sürecine doğru atılan adımlar, kademeli olarak açılan sosyal alanlar ve okulların kapanması ile başlayacak yaz tatili ve yaklaşan bayram; tüketicilerin tatil kredisine olan ilgisini artırdı.

Tatil kredisi için yapılan aramalar da bir önceki aya göre yüzde 164 artış gösterdi. Turizm şirketleri de iptal garantili tur ve otel rezervasyonlarına ağırlık vererek, bu sürece destek veriyor.

Otel rezervasyon sitesi Odamax üzerinden yaptığımız araştırmaya göre Haziran ayı ile Temmuz ayı fiyat farkı neredeyse yüzde 90’ı buluyor. Bayram dönemi fiyatlarına ise yüzde yüze çıkıyor. Haziran ayında bir haftalık ultra her şey dahilin fiyatı 8 bin TL civarında iken temmuz ayında bu fiyatlar 15 bin TL’yi bulacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu