KıbrısManşet

1 yıl oldu cenazesi hala morgda!

1 yıl önce 10 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden Aysan Gazi’nin çilesi bitmedi.

1 yıl önce 10 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden Aysan Gazi’nin çilesi bitmedi:

DEVRİM DEMİR
Yeniboğaziçi’nde kaldığı evde 10 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden 80 yaşındaki Aysan Gazi, hala huzura kavuşamadı.

Talihsiz kadın Aysan Gazi’nin cenazesi yaklaşık 1 yıldır Lefkoşa Hastanesi Morgunda defnedilmeyi bekliyor.
GIYNIK Gazetesi’ne konuşan hastane yetkilileri, talihsiz kadın için olayın tam bir ‘eziyet’ olduğunu dile getirdi.
Yetkililer Gazi ile birlikte aynı dönem vefat eden yabancı uyruklu bir kadının da uzun süre hastane morgunda bekletildiği, ardından geçtiğimiz günlerde hastane ve belediyenin iş birliği sonucu Lefkoşa Mezarlığına defin işleminin gerçekleştiğini söyledi.

CANSIZ BEDENİ 1 YILDIR EZİYET ÇEKİYOR…
‘Nereye defnedileceğine’ ilişkin çocukları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, cansız bedeni 1 yıldır Lefkoşa Devlet Hastanesi Morgunda bekletilen Aysan Gazi’nin dramı yürek burktu. Hayatını kaybettikten sonra, 15 Haziran 2022 tarihinde otopsisi yapılan Gazi’nin cansız bedeni, çocuklarının anlaşmazlığı nedeniyle morgda kaldı.

MAHKEME KARARINI BEĞENMEDİLER, YÜKSEK MAHKEMEYE BAŞVURDULAR
Hayatını kaybetmeden önce yaptığı video paylaşımı ile Londra’da eşi ve kaybettiği evladının yanına gömülmek istediğini söyleyen Gazi’nin, ülkemizde gömülmesini talep eden evlatları olayı mahkemeye götürdü.
Mahkeme kararını 18 Ekim 2022 tarihinde açıkladı fakat bu da çare olmadı. Ekim ayında açıklanan mahkeme kararında, morgda bekleyen bedenin artık yurtdışına çıkışının mümkün olmadığı vurgulanarak, cenazenin ülkemizde defnedilmesi yönünde karar üretilmişti. Ancak cenazenin İngiltere’de defnedilmesi konusunda ısrarcı olan taraf söz konusu kararı bu kez de Yüksek Mahkeme’ye taşıdı.

ÖLMÜŞ İNSANA BÜYÜK EZİYET
Hastane yetkilileri, Gazi’nin bir evladının annesini ülkemizde defnetmek istediğini, diğer çocuklarının ise cenazeyi İngiltere’ye götürmek istediğini bu yüzden kardeşler arası yaşanan tartışmanın bir üst mahkemeye taşındığını ve sürecin devam ettiğini belirtti. 80 yaşında hayatını kaybeden Aysan Gazi’nin cenazesinin defnedilmek için tam bir yıldır morgda beklediğini ifade eden yetkililer, yaşlı kadının bu dünyadan göç edip gittiğini, bu kadar süredir defnedilmemesinin artık bir eziyet haline dönüştüğünü ve bedeninin huzura ermesi için defnedilmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu