KıbrısManşetToplum

“10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) Başkanı Günay Kibrit, “10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası” dolayısıyla mesaj yayınlayarak, gelecekten umutlarını kestiklerini ancak haklarını elde edebilmek için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) Başkanı Günay Kibrit, “10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası” dolayısıyla mesaj yayınlayarak, gelecekten umutlarını kestiklerini ancak haklarını elde edebilmek için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Ekonomik kriz, pandemi ve depremin herkesi psikolojik olarak derinden etkilediğine işaret eden Kibrit, mesajına şöyle devam etti:

“Özellikle son üç yıldır tüm insanlığın büyük bir kısıtlama içerisinde yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıkları bu pandemi dönemi, biz engellileri çok daha da fazla etkilemiş, zaten sokağa çıkma şansımızın ülkemizdeki mimari engeller yüzünden olmadığı aşikarken, bu süreç içerisinde tamamen evlerimize kapanmış olduk. Tek tesellimiz yavaş yavaş normalleşmeye başlamış olduğumuz bu süreçte herkesin bu durumu bire bir empati etmiş olması ve günün sonunda bu farkındalıkla gelecekte haklarımızın teslim edilebileceği umududur. Evet umudumuz var ve hep olacaktır ama nereye kadar?

Ülkemizin ve toplumumuzun tamamı gerçekten çok zor günlerden geçirmektedir. Kimsenin gelecekten ümidi kalmamış, bireysel olarak çözüm yolları bulmak için ülkeyi terk etmeye dahi başlamışlardır. Bu belirsizlik ve çıkmaz biz engellileri ise açıkça korkutmakta, hayatlarımızı sürdürebilme noktasında belirsizliğe ve endişeye neden olmaktadır. Geçtik herkes gibi özgürce, eşit bir şekilde toplumla birlikte olmayı, kapalı evlerimizde yaşamımızı sorgular duruma gelmiş durumdayız.

İstihdam yok, sağlık yok, ilaç yok, eğitim yok, sosyalleşme yok, eşitlik, hak hukuk yok, hayatlarımızı kolaylaştıracak herhangi bir çalışma çaba yok. Ama bu hafta bol bol fotoğraf olacak yine basınımızda, sosyal medyalarda birer biblo gibi engellilerimizin tasvir edildiği ve ‘yanınızdayız’, ‘herkes bir engelli adayıdır’ söylemleri ile süslenmiş olarak.

‘Engelliliğe aday’ olmayınız. Hatta mümkünse hiçbir makama ve statüye aday olmayınız. Adaylığınızın sadece engellilerimizi değil, toplumun tamamını getirmiş olduğu durum ayan beyan ortadadır. Ne yazık ki ‘kral çıplak’

10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftasında, insan olmaktan kaynaklı haklarımızın farkında olmanız dileklerimle”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu