GenelManşetTürkiye

10 günlük tatil 16 bin ile 142 bin TL

Rus turizm şirketleri 3 kişilik Rus bir ailenin 10 günlük Türkiye tatilinin TL bedelini araştırdı ve fiyatların kalınan otele göre değiştiğini saptadı.

1.600 İLE 142.000 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR… Rusya’dan Türkiye’ye olan uçuşların tekrardan başlamasıyla birlikte 3 kişilik Rus bir ailenin 10 günlük Türkiye tatilinin 16 bin ile 142 bin arasında değiştiği ortaya çıktı.

ARTIŞ YOK FİYATLAR NORMAL… Türkiye’ye 23 Haziran’dan itibaren turist akışının başladığı Rusya’da turizmciler tur fiyatlarında artış olup olmadığını araştırırken, Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yaptığı araştırmayla tur fiyatlarında bahsedilen artışın olmadığını ortaya koydu.

POPÜLER VE UYGUN FİYATLI OTELLER DOLDU… Popüler otellerde uygun fiyatlılar doldu, yüksek sezon sebebiyle fiyatlarda bir miktar artış yaşandı. Farklı otellerin fiyatlarının hafta sonu boyunca “yukarı” ve “aşağı” olarak ayarlanabileceği gerçeğine dikkat eden Rus tur operatörleri “Türkiye pazarındaki fiyat durumu artık son derece heterojen ve dinamikler çok yönlü. Popüler otellerde gelecek tarihler için ucuz tarihler ilk etapta tükendi ve Temmuz ayında bu otellere yönelik turlar yüksek sezon sebebiyle daha pahalı hale geldi” dediler.

ÇOCUKLU AİLELER SU KAYDIRAKLI OTELLERİ TERCİH EDİYOR… Dört yıldızlı yanı sıra VIP lüks otellerden tutun da çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği su kaydıraklı otellerin fiyatları fiyatlarda farklılıkları da ortaya koydu.

Rusya’dan Türkiye’ye olan uçuşların tekrardan başlamasıyla birlikte 3 kişilik Rus bir ailenin 10 günlük Türkiye tatilinin 16 bin ile 142 bin arasında değiştiği ortaya çıktı.

Dört yıldızlı yanı sıra VIP lüks otellerden tutun da çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği su kaydıraklı otellerin fiyatları fiyatlarda farklılıkları da ortaya koydu.

Uçuş kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Türkiye’ye turist akışının başladığı Rusya’da turizmciler tur fiyatlarında artış olup olmadığını tartışıyor.

Uçuşların yeniden başlamasının ardından Rus basınında Türkiye tur fiyatlarının bir kaç hafta öncesine göre en az yüzde 20 arttığına yönelik haberler yayınlanmıştı.

FİYATLAR NORMAL ARTIŞ YAPILMADI

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yaptığı araştırmayla tur fiyatlarında bahsedilen artışın olmadığını ortaya koydu.
ATOR’un sitesinde yayınlanan haberde Rus tur operatörlerinin görüşlerine yer verildi.

ATOR’a bilgi veren tur operatörleri, uçuş yasağının kaldırılacağının açıklanmasının ardından Türkiye’deki bazı popüler otellerde fiyat artışının yaşandığını ancak bunun yüksek miktarda olmadığını belirtti.

UYGUN FİYATLI OTELLER DOLDU

Popüler otellerde uygun fiyatlılar doldu, yüksek sezon sebebiyle fiyatlarda bir miktar artış yaşandı.
Farklı otellerin fiyatlarının hafta sonu boyunca “yukarı” ve “aşağı” olarak ayarlanabileceği gerçeğine dikkat eden tur operatörleri ” Türkiye pazarındaki fiyat durumu artık son derece heterojen ve dinamikler çok yönlü.
Popüler otellerde gelecek tarihler için ucuz tarihler ilk etapta tükendi ve Temmuz ayında bu otellere yönelik turlar yüksek sezon sebebiyle daha pahalı hale geldi” dediler.

2019’A GÖRE ARTIŞ OLMADI

Rus turizmciler, 2019’daki yüksek sezondaki fiyatlar ile şimdiki fiyatların karşılaştırıldığında, Türk otellerinin fiyatlarının Euro cinsinden artmadığı kaydetti.

3 kişilik Rus bir ailenin Türkiye’de tatil yapacağı fiyat:

Türkiye’ye ana turist akışının çocuklu turistler olduğu belirtilerek 29 Haziran’da 2 yetişkin + 1 çocuk (her şey dahil) aile için çeşitli kategorilerdeki otellerde

10 gece konaklamalı Türkiye turlarının ortalama maliyeti de şöyle gerçekleşti:

Çocuk su parkı olan yüksek kaliteli 4 yıldızlı otel: Yaklaşık 139.2 bin ruble. (16 bin 468 TL)

Su kaydıraklı 5 yıldızlı ekonomik otel – 10 gece için üç kişi için yaklaşık 149.8 bin ruble (17.772 TL)

Yüksek kaliteli 5 yıldızlı otel: 167,2 bin ruble- 219,5 bin ruble (19.820 TL – 26.111 TL)
Ultra her şey dahil 5 yıldızlı otel: 369.2 bin ruble- 410 bin ruble (43.795 TL-48.662 TL)

VIP lüks oteller: 700 bin ile 1,2 milyon ruble. (83.081 TL- 142.425 TL)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu