GenelKıbrısManşet

10 yıl hapislik ön görülen davalardan beraat eden Bekir Abatay için göreve geri dönme ışığı yandı

 

Türkiye’deki Polis Akademisi’nde doktora yapmak için yanlış bilgi verme (evrakta sahtecilik) suçlamasıyla 2021 yılında görevinden uzaklaştırılan Bekir Abatay, aleyhine getirilen 4 davadan beraat etti. “Evrakta sahtecilik” suçları ile bağlantılı geriye kalan 9 dava 18 Nisan tarihinde görüşülecek. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Jale Ergüden huzurunda görüşülen davada Abatay’ın avukatı Hasan Esendağlı hazır bulundu. 10 yıl hapislik ön görülen Ağır Cezalık davalardan beraat eden Bekir Abatay için görevine geri dönme ışığı yandı.

3 ÜST DÜZEY POLİS 30 AYDIR AÇIKTA

Haklarında, FETÖ’yle ilgileri olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülen Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Vasfi Arkın, Polis Genel Müdürlüğü İdari Polis Amiri Başmüfettiş Kerem Kadiroğulları ve Güzelyurt Polis Müdürü Yardımcısı Bekir Abatay ile ilgili olarak bugüne kadar delil bulunamadı ancak, o soruşturmadan dolayı yan bir dosya ortaya çıkmıştı. Abatay aleyhinde dün üretilen karar aynı suçlamalarla yargılanan diğer üst düzey iki polis mensubu için de ‘emsal’ niteliğinde oldu.

MAHKEME HAVALE TALEBİNİ REDDETTİ

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Jale Ergüden’in okuduğu kararda Bekir Abatay’ın yargılandığı davaların 10 yıl hapislik içerdiğini kaydetti. Yargıç Jale Ergüden kararında, İddia Makamının Abatay’ın ağır ceza mahkemesinde yargılanma talebini ret ettiğini bu hususta yeterli şahadet bulamadığını söyledi. Yargıç Jale Ergüden, Bekir Abatay’ı ‘Sahte belge tedavüle sürme’, ‘Sahte evrak düzenleme’ dahil dört davadan beraat ettiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu