GenelKıbrısManşet

104 emekli amirale soruşturma başlatıldı

Türkiye’de, hükümetin sert tepki gösterdiği "Montrö bildirisi"nin imzacılarından 10 emekli amiralin bu sabah gözaltına alındığı duyuruldu.

 

İhlas Haber Ajansı (İHA), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının aralarında, “Mavi Vatan” söyleminin fikir babası Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç’ın da bulunduğu, “Montrö bildirisi”nde imzası olan 10 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldığını bildirdi.

İHA’nın haberine göre 10 emekli amiralin evlerinde arama başlatıldı.

Cem Gürdeniz’in gözaltına alındığını eşi Rengin Gürdeniz duyurmuştu.

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız; ilk etapta Cem Gürdeniz’in yanı sıra emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Atilla Kezek, Ergun Mengi ve Alaettin Sevim’in de gözaltına alındığını bildirdi.

Henüz göz altılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı kararıyla çıkılmasının kanuna uygun olup olmadığı tartışması sürüyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “Bir Cumhurbaşkanı Montrö’yü de feshedebilir mi?” sorusuna “Teknik olarak evet” yanıtını vermesi, Montrö Sözleşmesi’ni bir daha gündeme getirdi.

Türkiye’de 104 emekli amiral, Şentop’un yanıtı ile Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın gittiği bir tarikat evinde sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili bir bildiri yayımladı. Hükümet temsilcileri ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bildiriye tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bildiriyle ilgili soruşturma başlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu