GenelKıbrısManşet

118 projeden satılık konutlar

Ülkenin dört bir tarafına dağılan “Projeden satılık evlerin” yüzlercesi yeni sahiplerini bekliyor

Ülkenin dört bir tarafına dağılan “Projeden satılık evlerin” yüzlercesi yeni sahiplerini bekliyor

Kuzey Kıbrıs’ta özellikle Girne ve İskele yeni konut projelerinde ön planda olmaya devam ediyor

40 İNŞAAT FİRMASININ PROJELERİ… Kuzey Kıbrıs’ta 2020’de tamamlanan veya yapım süreci devam eden 118 ayrı projede yüzlerce ev ve apartman dairesi yeni sahiplerini bekliyor. Gıynık Property’nin yaptığı piyasa araştırmasına göre projeler 40 ayrı inşaat firması tarafından sürdürülüyor. Piyasadan sağlanan verilere göre sürdürülen projelerin 55’i tamamlandı ve teslime hazır konutlar satılma sürecinde. Geriye kalan projelerin 23’ü 2022 yılında, 22’si 2023 yılında, 4’ü 2024 yılında ve 1’i de 2025 yılında tamamlanacak. Projeden satılık konutların 39’u apartman dairesi, 19’u residence, 27’si de villa tipi konutları içeriyor. Geriye kalanlar “ticari bina” projelerini içeriyor.

PROJE ZENGİNİ İLÇE GİRNE… Yaptığımız piyasa araştırmasına göre inşa süreci eden veya yapımı tamamlanan ancak, konutların satışı süren projelerin 60’ı Girne ilçesi sınırları içerisinde. Proje sayıları açısından İskele 22 proje ile Girne’nin ardından geliyor. Mağusa ve Lefkoşa ise birer proje farkla sıralanıyor. Mağusa’da 18, Lefkoşa’da 17 proje var. Girne’de konutları teslime hazır 21 proje, Lefkoşa’da 13 proje, Mağusa’da 11 proje, İskele’de 9 proje ve Güzelyurt ilçesinde de inşası tamamlanıp satışta olan 1 proje var. Proje zengini Girne’de özellikle dağ eteklerindeki yerleşim birimlerinde yer alan konut projeleri dikkati çekiyor.

EN UCUZU 29 BİN, EN PAHALISI 625 BİN STERLİN… Lefke hariç dört ilçede “Projeden satılık evlerde” en ucuz konut 29 bin sterlinle Bafra’dahi (İskele) apartman dairesi, en pahalı konut ise Bellapais’te Kaizen By Özyalçın imzalı projedeki 625 bin sterlinlik villa oldu. Yaptığımız araştırmada proje portföyleri dikkati çeken firmalar ise Noyanlar Construction (6 proje), Özyalçın Construction (7), Northernland Construction (5) ve Emtan Construction (6) oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu