KıbrısManşet

12 Milyon TL’lik borcu olan BRTK’nin elektriği kesildi

Maliye Bakanlığı’nın yüklü borcundan dolayı kesilen elektrik enerjisi, Maliye’nin KIB-TEK’e 11 Milyon TL’lik ödeme yapması sonrası yeniden bağlanırken, bugün de BRTK’nin elektrik enerjisi kesildi


KIB-TEK’e 12 Milyon TL’lik borcu bulunan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun elektrik enerjisi bugün itibariyle kesildi. Satın aldığı yakıtı ödeyecek para bulamayan fakat devlet kurumlarından milyonlarca TL alacağı olan KIB-TEK, ayakta kalabilmek için alacaklarının peşine düştü.

Maliye Bakanlığı’nın yüklü borcundan dolayı kesilen elektrik enerjisi, Maliye’nin KIB-TEK’e 11 Milyon TL’lik ödeme yapması sonrası yeniden bağlanırken, bugün de BRTK’nin elektrik enerjisi kesildi.

Öte yandan Maliye Bakanlığı’nın kuruma olan borcu için 11 Milyon TL’lik ödeme yapması ve tahsilatların toplanmasıyla birlikte, KIB-TEK ülkeye gelen yakıtın ödemesini de gerçekleştirmek için anlaşmaya vardı. Bugün yakıt için firmaya 5.5 Milyon dolar ödeme yapan KIB-TEK, Çarşamba günü ise 1.2 Milyon dolarlık ödeme yapacak ve yakıt önümüzdeki günlerde Teknecik Elektrik Santrali depolarına aktarılacak. Elde edilen bilgilere göre KIB-TEK’in yakıt sıkıntısı olmadığı ve depolarda yeterli oranda yakıt olduğu da gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu