KıbrısKültür SanatManşetToplum

12. Uluslararası Karikatür Yarışması’na 39 ülkeden 134 çizer 380 eser ile katıldı

12. Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Üyeleri, 39 ülkeden 134 çizerin 380 eserini değerlendirmeye aldı.

46 ESER “ÖDÜL ADAY ADAYI”

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından “22. Uluslararası Zeytin Festivali-Zeytin Mizah Şenliği 2023” kapsamında düzenlenen ve “Şampiyon Melekler Takımı” anısına adanan, “Zeytin” ve “Serbest” konulu 12. Uluslararası Karikatür Yarışması’na 39 ülkeden 134 çizer 380 eser ile katıldı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un Onursal Başkanlığı’nda, Valeri Aleksandrov (Bulgaristan), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Elahe Khoraman (İran), Gülfidan Özdilek (Türkiye), Semra Yalçın Bayhanlı (Kıbrıs), Musa Kayra (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak’tan (Kıbrıs) oluşan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, Girne’deki Grand Pasha Otel’de toplanarak, yarışmaya gönderilen eserleri değerlendirdi ve çalışmalarını tamamladı.

Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, “Zeytin” ve “Serbest” konulu dallarda toplam 46 eseri “Ödül Aday Adayı” olarak belirledi. Belirlenen eserlerin, taklit ya da kopya olup olmadıkları ortaya çıkması için bir süre askıda kaldıktan sonra kesin sonuçlar 10 gün içerisinde açıklanacağı kaydedildi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, 12. Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Onursal Başkanı olarak, değerlendirme çalışmalarını tamamlayan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne bir veda gecesi düzenledi. Murat Şenkul, gecede yaptığı konuşmada, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne katkıları için teşekkür ederek, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

 “KÜLTÜR VE SANATA KATKILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul konuşmasında, Zeytin Festivali’nin Girne şehri ve Kıbrıs Türk Kültürü hakkında büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Şenkul, Festival kapsamında gerçekleştirilen karikatür yarışması ile ilgili yabancı yayınlarda yer alan haberlerin ve yapılan yayınların, karikatür yarışmasının hem ülkemiz adına hem Zeytin Festivali adına önemli bir etkinlik olduğunun kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Girne Belediyesi olarak asli hizmetleri sürdürmenin yanında kültür – sanata katkılarının, artarak devam edeceğini belirten Şenkul; “bu yıl, geçmiş yıllarda farklı tarihlerde düzenlenen üç kültür sanat etkinliğini bir ay içerisine sığdırarak halkımıza ve şehrimize yoğun kültür – sanat günleri sunacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Şenkul, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’ne anısal plaketlerini takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu