KıbrısManşet

13 Kasım’da İnönü Meydanı’nda toplanılacak

Bu Memleket Bizim Platformu son siyasi gelişmeleri protesto etmek için sokağa çıktı.

CANLI AKTARIM-ELİF DÜLGER

Bu Memleket Bizim Platformu son siyasi gelişmeleri protesto etmek için sokağa çıktı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki nisap krizi, hükümetin istifasının ardından hem yeni bir hükümet kurulması konusunda hem de erken seçim kararı alınması konusunda bir adım atılamamasının yarattığı siyasi istikrarsızlık ve bunların yanında günden güne ülkede hayat pahalılığının artmasına sivil toplum örgütleri kayıtsız kalamadı.

SAAT 11:00 BASIN AÇIKLAMASI: 13 KASIM EYLEMİ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Bu Memleket Bizim Platformu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bu Memleket Bizim Platformu olarak yönetilememenin isyanı içerisinde buradayız. Bugün Bu Memleket Bizim Platformu birleşenleri olarak siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri olarak neleri istediğimizi amacımız ne olduğunu belirtmek için buradayız. Bu kavga burada kalmayacak daha da büyüyecek, asimilasyona, irademize, demokratik yapımıza karşı yaşayabilir bir standardı yakalamaya olan özlemimizi haykırmak için bugün buradayız. 13 Kasım’da İnönü Meydanı’na toplanarak tüm halk ile birlikte bu taleplerimiz haykırılacaktır.”

SAAT 10.00: BU MEMLKET BİZİM PLATFORMU, KUĞULU PARK’TA TOPLANMAYA BAŞLADI

Bu Memleket Bizim Platformu tarafından bugün yürüyüş ve eylem düzenliyor. Saat 10.00’da, Kuğulu Park’ta toplanan Bu Memleket Bizim Platformu, Sarayönü Meydanı’ndaki Dikilitaş Anıtı’na bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kuğulu Park’ta toplanan bazı siyasi partililerde eyleme destek verdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit, “Bu memleket bizim ancak birileri son zamanlarda iradeyi gasp etmiştir” diyerek gasp edilen iradenin Kıbrıs Türk toplumuna geri kazandırılmanın önemli olan tek şey olduğunu vurguladı. Verilen mücadelenin bu yönde olduğunu ifade eden Özyiğit, iş birliği ve güç birliği le verilmek istenilen mesajı verilebilmesi için tüm platformların kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “Meclis, sokaklar, salonlar gibi tüm platformları kullanacağız” dedi. Umudunu yitirmediğini aktaran Özyiğit, tüm gücü ile gençlere bu umudu aşılamak istediğini ve hedefinin bu olduğunu kaydetti.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu