GenelKıbrısManşet

13 kilo uyuşturucuyu yüklendi geldi!

Kuzey Kıbrıs’ın başı kuzeyden güneyden taşınan ‘uyuşturucu’ ile belada

DEVRİM DEMİR

Kuzey Kıbrıs’ın başı kuzeyden güneyden taşınan ‘uyuşturucu’ ile belada

Ercan’da Gümrük Dairesi görevlileri şüpheli bir bavulda 13 kilo ağılığında 26 paket Hintkeneviri ele geçirdi

Ülkeye 13 kilo uyuşturucu ithal etmekle suçlanan 29 yaşındaki M.B., tutuklanarak bugün mahkemeye çıkarılacak

YÜZLERCE KİŞİYİ ZEHİLEYECEK MİKTAR

Ülkede her geçen gün uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucu satıcılığı suçu katlanarak artıyor. Ercan Havaalanın’da dün sabah yine hareketli saatler yaşandı. Saat 09.00 sıralarında, başka bir ülkeden ‘transit’ yolcu statüsüyle Türkiye üzerinden aktarmalı olarak KKTC’ye giriş yapmak isteyen 29 yaşındaki M.B., kilo kilo uyuşturucuyla yakalandı. M.B’nin tasarrufunda 13 kilogram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde çıktı. Gümrük ve Rüsümat Dairesi görevlileri tarafından M.B.’nin bavulunda yapılan aramada, yarım kiloluk paketler halinde toplam 26 paket (13 kg) ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Zanlı M.B., Narkotik polisi tarafından tutuklanırken, emare uyuşturucu analiz için Devlet Laboratuvarı’na gönderilecek. M.B.’nin bugün tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

SUÇ ORTAKLARI ARANIYOR

Bavuluna attığı 13 kilogram uyuşturucu ile KKTC’ye giriş yapmaya çalışan zanlının uyuşturucu maddeleri kim veya kimlere getirdiği hususunda polisin geniş çaplı soruşturması devam ediyor. Ele geçirilen 13 kilo uyuşturucu madde, Girne’de 19 Mart tarihinde gerçekleşen ‘Ceylan’ operasyonunda ele geçirilen 10 kilo 214 gram Hintkeneviri tipi uyuşturucuya da geçerek, kayıtlardaki en yüksek miktar oldu. Polisin, ülkeye ‘ithal’ edilen kilolarca ağırlıktaki uyuşturucu madde konusunda başlattığı geniş çaplı soruşturmada, suç ortaklarına ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR

Öte yandan, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimler hemen her gün trafikte, gerçekleştirilen opersyonlarda azımsanmayacak miktarda uyuşturucu ele geçirmeye devam ederken, her geçen gün artan rakamlar ürkütüyor. Mağusa’da 3 gün önce polis 700 gram Metamfetamin ele geçirirken, Girne’de yapılan operasyonda satışa hazır 416 adet hap ele geçirilmişti. Lefkoşa’da Narkotik polisi 19 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği ‘Kelepçe’ operasyonunda 1 kilo Hintkeneviri ele geçirmiş, 4 kişiyi gözaltına almıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu