Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

13 yaşındaki Şafak Şen’den drift şov

23 Ocak 2009 doğumlu İskele Evkaf Türk Maarif Koleji 8.sınıf öğrencisi olan Şafak Şen, motor sporları tutkusuyla 13 yaşında direksiyonun başına geçerek drift şov yaptı ve binlerce izleyiciyi kendisine hayran bıraktı.

ŞAFAK ŞEN’DEN DRİFT ŞOV: 23 Ocak 2009 doğumlu İskele Evkaf Türk Maarif Koleji 8.sınıf öğrencisi olan Şafak Şen, motor sporları tutkusuyla 13 yaşında direksiyonun başına geçerek drift şov yaptı ve binlerce izleyiciyi kendisine hayran bıraktı. Çok küçük yaşlardan itibaren motorlu taşıtların tümüne çok yakın ilgi duyan Şafak, gördüğü her farklı araca binmek ve onları incelemek için büyük heyecan hissediyordu. 3 yıl önce kendisine alınan direksiyon seti ile araç kullanmayı ilk olarak bilgisayar karşısında oynayarak deneyimledi.

 

İLK DENEYİMİNİ TİME ATTACK’TA YAŞAMIŞTI: Motor sporlarına olan ilgisi giderek artan Şafak, 12 yaşında Ahmet Bağrıaçık’tan drift dersleri almaya başladı. Hocasının Şafak’taki yeteneği görmesi ve ailesinin de onu bu tutkusu yolunda sonsuz desteklemesiyle genç pilot, 23 Temmuz tarihinde Cemsa Sporting Center’de gerçekleştirilen time attack yarışlarında özel bir şov raparken seyirci önünde ve gerçek bir araçla ilk deneyimini yaşadı.

 

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ, HERKESİ HAYRAN BIRAKTI: Şafak bununla da kalmayıp 25 Eylül’de Cemsa Sporting Center’de Drift NEU ile Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün ortaklaşa organize ettiği 2022 Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nın ilk yarışında da sahne alarak hayallerini gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 yıllık aranın ardından Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası, “Drift NEU North Cyprus Drift Championship” adı ile başlarken henüz 13 yaşındaki Şafak da , Silvia S 14.5 arabasıyla piste çıkmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadı. Genç pilot yarışmada gösterdiği performansla izleyicilerden tam not alırken yakın gelecekte çok önemli bir pilot olacağının da sinyallerini şimdiden verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu