Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

13’üncü naaşa ulaşıldı: Kayıp 15 kişi için aramalar sürüyor

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz faciasının ardından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha naaşına ulaşıldığını açıkladı. Ulaşılan naaşın bir kadına ait olduğu belirlenirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi, kayıp kişi sayısı ise 15’e düştü.

Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasının ardından aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.
Üstel, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG IŞIN ve TCG ALEMDAR gemilerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda bir kişinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi.
Ulaşılan naaşın bir kadına ait olduğunun tespit edildiğini belirten Üstel, kimlik tespit çalışmalarının polis tarafından başlatıldığını kaydetti.

CAN KAYBI 13’E YÜKSELDİ, 15 KİŞİ KAYIP

Başbakan Üstel, ulaşılan son naaşla birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiğini, kayıp kişi sayısının ise 15’e düştüğünü açıkladı.
Üstel, kayıp kişilere ulaşmak amacıyla ilgili tüm birimlerin katılımıyla yürütülen arama faaliyetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız devam ettiğini vurguladı.

ÜSTEL: “TÜM EKİPLERİMİZ AYNI KARARLILIKLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Üstel, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra sahada görev yapan askerî ve sivil ekiplere de teşekkürlerini ileten Üstel, şu ifadeleri kullandı:
“Arama çalışmalarına büyük bir özveri ve kararlılıkla katkı koyan tüm komutanlarımıza ve personelimize, sahada gece gündüz görev yapan tüm askerî ve sivil ekiplerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

BASIN MENSUPLARINA DA TEŞEKKÜR

Üstel, facianın yaşandığı ilk andan itibaren bölgede görev yapan ve gelişmeleri kamuoyuna aktaran Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve diğer dış basın mensuplarına da teşekkür etti.

“Tüm ekiplerimiz, kayıp insanlarımıza ulaşmak için aynı kararlılık, hassasiyet ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyor” diyen Üstel, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu