GenelKıbrısManşet

14 Mülteci buhar oldu!

Sahil Güvenlik ile mültecileri kıyılarımıza bırakan bot arasında denizde kovalamaca yaşandı. İnsan tacirleri yakalandı ama mülteciler bulunamadı:

Antalya’daki evinden “balık avlamak” için çıktığını söyleyen zanlı Murat Kıyıcı, Kıbrıs’a mülteci taşırken yakalandı

Tutuklulardan KKTC vatandaşı olan kişi cep telefonunu kırarken, eşinin hesaplarında sıra dışı para hareketliliği saptandı

İNSAN TACİRLERİ TUTUKLANDI…

Sahil Güvenlik botu ile mültecileri kıyılarımıza bırakan bot arasında denizde kovalamaca yaşandı. Akdeniz köyünde meydana gelen olayla ilgili olarak biri kadın beş kişi tutuklandı. ‘Chico’ isimli zodyak tipi botun kıyılarımıza bıraktığı 14 mülteciye henüz ulaşılamadı. Mülteciler arasında çocukların da olduğu öğrenildi. Olaya karışmakla suçlanan zanlılar Mesut Şanlı, Rasit Almohamad, Murat Kıyıcı, Onur Güren ve Fidan Dağcı Güren tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

SAHIL GÜVENLİKLE KOVACALAMA…

Polis Çavuşu Ömer Faruk Şengil mahkemede zanlılar Mesut Şanlı, Rasit Almohamad ve Murat Kıyıcı’nın Antalya’dan 9 metre uzunluğunda bot ile 14 mülteciyi KKTC kara sularına bırakarak kaçmaya çalışırken, Sahil Güvenlik botu tarafından fark edildiğini ve denizde yaşanan kovalamaca sonrası yakalandıklarını söyledi. Şengil, zanlıların telefonlarının inceleme altına alındığını ve zanlı Onur Güren ile görüştüklerinin tespit edildiğini ifade ederek, benzer suçtan dosyası olan Güren’i yakın takibe aldıklarını belirtti.

ZANLI CEP TELEFONUNU KIRDI…

Polisin pusu görevi sonrasında tutuklanan zanlı Güren’in polise götürülürken cep telefonunu kırdığını anlatan polis çavuşu, zanlının sorulara alay ederek ve dalga geçerek cevap verdiğini kaydetti. Şengil, yapılan ileri soruşturmada zanlı Güren’in eşi Fidan Dağcı Güren’in hesaplarında dikkat çekici hareketlilik olduğunu tespit ettiklerini ve Mali Şube’nin hesapları incelemeye aldığını kaydetti. Mültecilerin hala kayıp olduğunu belirten Şengil, aranan bir şahsın ve arabanın olduğunu ifade ederek, 8 gün tutukluluk talep etti. Zanlıların avukatı talebe itiraz etti.

YARGIÇ: EN YAYGIN SUC…

Tarafların taleplerini değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 3 zanlının itiraf içerikli beyanları olduğunu, Ceza Yasası’nda bu suçla ilgili tadilata gidildiğini ve günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından birinin İnsan Kaçakçılığı suçu olduğunu ifade etti. Yargıç Bilgeç, suçun organize bir şekilde işlendiğini belirterek, soruşturmanın çok kapsamlı sürdüğünü göz önüne alarak, zanlıların 2’şer gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu