EkonomiKıbrısManşetSağlık

15 Şubat’a kadar tam kapandık!

5 Şubat 20.00'den 15 Şubat saat 05.00'e kadar ülke genelinde tam kapanmaya gidildiğini açıklayan Başbakan Saner elzem ihtiyaçlar haricinde vatandaşların sokağa çıkamayacağını dile getirdi

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları açıkladı. Bakanlar Kurulu’nun ülke gündemini değerlendirmek üzere 2 kez toplantı gerçekleştirdiğini kaydeden Başbakan Saner, COVID-19 salgınında yaşanan son gelişmelerin, Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından geniş kapsamlı şekilde ele alındığını ve gerekli kararanların üretildiğini vurguladı.

Yarın akşam saat 20.00’den 15 Şubat saat 05.00’e kadar ülke genelinde tam kapanmaya gidildiğini açıklayan Başbakan Saner elzem ihtiyaçlar haricinde vatandaşların sokağa çıkamayacağını dile getirdi.

Saner, 10 gün boyunca tam sokağa çıkma yasağının uygulanacağını vurgulayarak, nöbetçi eczane, market, manav, kasap gibi işletmelerin vatandaşların elzem ihtiyaçlarını karşılamak için 08.00 ile 17.00 saatler arasında açık olacağını ifade etti.

İlçeler arasında tüm giriş ve çıkışların kapatıldığını kaydeden Başbakan Ersan Saner, 7 Şubat Pazar ve 14 Şubat Pazar günlerinde ise sadece nöbetçi eczanelerin hizmet verebileceğini açıkladı.

Başbakan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve İlçe Emniyet Kurulları tarafından verilen istisnai izinlerin iptal edildiğini belirterek, elzem hizmet veren kamu daireleri haricindeki tüm izinlerin iptal edildiğinin altını çizdi.

Başbakan Saner, Bankalar Yasası’nda yapılan düzenleme ile ülkedeki tüm bankaların 8-12 Şubat tarihleri arasında 5 gün tatil ilan edildiğini açıklayarak, bu günlerde hiçbir çekin işlem görmeyeceğini de açıkladı.

Saner, test sayılarının artırılması için 150 bin adet PCR test kiti ve 3 yeni PCR test cihazı alınmasına ve bu sayede test sayılarının artırılmasına karar verildiğini açıklayarak, bugün itibariyle 6 bin 937 test yapıldığını ve en yüksek test seviyesine ulaşıldığını kaydetti. Saner, kapalı kalınan sürede PCR test çalışmalarının da bu süreçte devam edecek.

Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin ortak ürettiği kararlar şöyle:

  • 5 Şubat 20.00’den itibaren 15 Şubat’a kadar elzem ihtiyaçlar haricinde tam sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
  • Market, eczane ve benzinlik gibi temel ihtiyaçların karşılandığı yerler dışında tüm işletmeler kapalı olacak.
  • Bulaşıcı Hastalıkar Üst Komitesi tarafından belirlenen işletmeler 08.00-17.00 arasında hizmet verecektir.
  • İlçeler arası giriş çıkışlar tamamen yasaklandı.
  • Üst Komite ve İlçe Emniyet Kurulları’nın verdiği bütün istisnai izinler iptal edildi.
  • Bankalar 8-12 Şubat’ta kapalı olacak, çekler işleme girmeyecek.
  • 150 bin adet PCR test kiti ve 3 yeni PCR test cihazı alınacak.
  • 7 ve 14 Şubat pazar günleri nöbetçi eczaneler dışında hiçbir iş yeri açık olmayacak.
  • Restoran ve paket servisler hizmet vermeyecek.
  • Spor ve yürüyüş faaliyetleri tamamen yasaklandı.
  • Su ve meşrubat üreticileri, dağıtıcıları ve satıcılarının hizmet vermeye devam edecek.
  • Süt Kurumu ve süt işleyen imalathanelerin de üretimlerine devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu