EkonomiKıbrısManşetToplum

17 bin 739 konut alıcı bekliyor

Satılık konut sayısında Ekim ayı içinde tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı:

Satılık konut sayısında Ekim ayı içinde tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı:

 ARTUN ÇAĞA


17 BİN AŞILDI, 18 BİNE AZ KALDI
Kuzey Kıbrıs’ta satılık konut piyasasındaki patlama geçtiğimiz Ekim ayında yeni rekorları da beraberinde getirdi. Ekim ayı sonu itibarıyla satılık konut sayısı bir önceki aya kıyasla %8.5 oranında arttı. Ağustos ayını 15 bin 955 satılıkla geçen piyasa, Eylül sonunda 16 bin 210; Ekim sonunda ise 17 bin 739 satılığa ulaşarak tüm zamanların zirvesini ulaştı. Ekim 2021’de satılık sayısı 13 bin 556 adet, Ekim 2022’de 13 bin 405 adet olarak kayıtlara geçmişti. Ekim sonu itibarıyla altı ilçede en az 6 bin 363 adet satılık villa, ikiz villa ve müstakil konut ile en az 11 bin 152 apartman dairesi, stüdyo daire, penthouse bulunuyor.

YABANCILAR KAPIŞ KAPIŞ
Emlak çevreleri ülkede konut satışlarının birkaç yıldır yerliye değil yabancıya yapıldığına işaret ederek, “Yabancı alıcılar kapış kapış ev alıyor. Piyasada satılık sayısı aşırı oranda artmasına rağmen, fiyatlar bu sayıdan hızlı artıyor” dediler. Bakanlar Kurulu’nun artık her ay yüzlerce yabancıya konut alım izni sağladığına işaret eden emlak çevreleri, fiyatların yerli halkın alım gücünü çoktan aştığını da vurguluyor. Üçüncü ülkelerden gelen alıcılar özellikle İskele bölgesinde konut alırken; Türkiyeli alıcılar Girne’yi tercih ediyor.

 İSKELE 2’NCİ SIRADA
GIYNIK Property’nin piyasa araştırmasına göre İskele ilçesi satılık konut sayısı açısından önce Lefkoşa’yı ardından da Mağusa’yı geçerek %15.88’lik payla ikinci sıraya çıktı. 101 Evler emlak sitesinden sağlanan bilgilere göre, Girne ve Girne ilçe sınırları içindeki satılık konut sayısı tüm Kuzey Kıbrıs’taki satılıkların %58.49’unu oluşturuyor. Satılık konutlarda Mağusa bölgesi %15.26, Lefkoşa bölgesi %8.59; Lefke bölgesi %1.31 ve Güzelyurt bölgesi de %0.46’lık paya sahip.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu