KıbrısManşet

“17 bin öğrencinin gelmesi için çalışmalarımız sürüyor”

Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü birleşimde Meclis kürsüsünde sözü alan Başbakan Ersan Saner, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Saner, Aralık ayında başlatılan çalışmalar ile 4000 civarında öğrencinin ülkeye giriş yapıldığını belirterek “17 bin öğrencinin gelmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

1500 TL’ler için çalışmalarımız net olduğunu ifade eden Saner, Kendi namına çalışan 2215 işveren ile 10485 çalışanın başvuru yaptığını ve bu rakamın daha önceki rakamlara göre kabul edilebilir bir rakam olduğunu söyledi.

Kudret Özersay’ın “Başvurular alınmadan önce sektör ayrımı yapılıyordu şuan da başvurular alınıp daha sonra sektör ayrılıyor ve beklenti yaratılıyor. Önceden ‘Bu sektörler başvuramaz’ diye not düşülseydi” ifadeleri üzerine, Başbakan Saner, “Rakamlara bakıldığında başvuru rakamlarını kabul edilebilir olarak görüyorum. Herkes bir önceki dönemden kıdemli. Daha önce keskin belirleme yaptık ve restoranlara verdik. Aynı şeyleri yaşamak istmedik” ifadelerine yer verdi.

Cemal Özyiğit’in “Bana göre tehlikeli bir yol açıldı EÖP’ün Ankara’ya gitmesi hükümetin baybas edilmesi demektir. Çiftçiler ve Hayvancılar da Türkiye yolunu tutar bu doğru bir izlenim değil” ifadelerine Başbakan Saner cevap olarak, “Ekonomik Örgütler Platformu, buradaki zaman sıkıntısından kaynaklı olarak TC Cumhurbaşkanı Fuat Oktay ile görüşme sağlayamadı . Bu yüzden şuanda Türkiye’de görüşmedeler, ‘baybas’  görüş sizin görüşünüz saygı duyarım ancak böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2021 yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü 3 Mart Çarşamba günü Ankara’da imzalanacak protokol hakkında Halkın Partisi (HP) Milletvekili Tolga Atakan’ın “Sektörlere dönük rahatlama olacak mı? Bu konuda neler var?” sorusu üzerine Başbakan Ersan Saner, protokollerin artık bir yıllık yapıldığına dikkati çekerek “Son şekli Ankara’da görüştükten sonra netleşecek. Protokollerin gerçekleşmesi konusunda sıkıntılar biliniyor. Bu yılda en verimli şekilde bunu yapacağız” cevabını verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu