KıbrısManşet

Devlet zarara uğratılıyor!

Devletin 3 haftalık grev nedeniyle gelir kaybı ortalama 4 milyon 500 bin TL civarında.

Kamu-İş, KTAMS, Kamu-Sen ve Vergi-Sen’in Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’ndeki personel yetersizliği nedeniyle başlattıkları grev devam ediyor. Grev nedeniyle devlet gelir kaybetmesine rağmen ısrarla personel eksikliği giderilmiyor:

DEVLET ZARARA UĞRATILIYOR!

Devletin 3 haftalık grev nedeniyle gelir kaybı ortalama 4 milyon 500 bin TL civarında

VATANDAŞLAR MAĞDUR… “POLİS EHLİYET SORARSA NE YAPACAĞIZ?” Kamuda örgütlü 4 sendikanın, Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’ndeki personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle 11 Ağustos’ta başlattığı grev, 3’ncü haftada da devam ediyor. Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’nde başlatılan ve Girne Trafik Dairesi Ehliyet Birimi’ne de taşınan grev nedeniyle dairede kaos yaşanıyor. İşlemlerini yaptırmak için giden vatandaşlar mağdur oluyor. Ehliyet süreleri Sona eren vatandaşlar, yenileme işlemleri gerçekleştirebilmek için karşılarında muhatap bulamıyorlar. TİKEN Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar günü geçen ehliyetlerinden dolayı trafik denetimlerinde sorun yaşamaktan endişe ediyor. Vatandaşlar, hem kendilerini hem de Ehliyet Birimi çalışanlarını mağdur eden bu durumun yetkililer tarafından biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

DEVLET HER GÜN 300 BİN TL KAYIP YAŞIYOR… Günde ortalama 300 bin TL’lik tahsilat yapan dairede grevin sürmesi nedeniyle devlet de gelir kaybına uğratılıyor. Devletin 3 haftalık grev nedeniyle gelir kaybı yaklaşık 4 milyon 500 bin TL civarında. Sendikacılara göre, grevin devam etmesi halinde kayıp miktarının artması da kaçınılmaz olacak. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Trafik Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil’den personel eksikliğinin giderileceğine dair söz alan sendikalar, personel eksikliğinin giderilmesi halinde grevi askıya alacaklarını açıklasalar da halen böyle bir gelişme yaşanmaması nedeniyle, grevlerini sürdürüyor.

“SORUN ÇÖZÜLMEZSE GREVİ MAĞUSA’YA DA TAŞIYACAĞIZ… “Vatandaş ile sorunumuz yok, konuyu Ulaştırma Bakanlığı çözmeli” diyen Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Çalışanlar üç kişiden bir kişiye düştü, personel üzerindeki ağırlık arttı ve tüm iş bir kişiye kaldı” dedi. Ehliyet Birimi’nin Maliye’nin kasasına aylık 5 ile 8 Milyon TL arası katkı koyduğunu belirten Atan, “Bu sorunu çözmek bakanlığın elinde. Vatandaşın mağduriyetinin farkındayız fakat bakanlık bunu önemsemiyor. Eğer aynı tavır devam ederse grevi Mağusa Ehliyet Birimi’ne de taşıyacağız” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu