KıbrısManşet

İstenmedikleri yerde zorla kalmak istiyorlar!

Basketbolda 12 üye kulüp imza koyarak mevcut yönetimin olağan genel kurula gitmesini talep etti. Yönetim ise kulüplerin bu kararına saygı duymamak için ellerinden gelen her türlü etik dışı davranışı sergileyerek, kulüp temsilcisi olan bazı kişilere yalan yanlış haberler yaptırarak, kendi üyelerini ve camialarının kararlarını aşağılayıp basketbolu kaosa sürüklüyor

Basketbolda 12 üye kulüp imza koyarak mevcut yönetimin olağan genel kurula gitmesini talep etti. Yönetim ise kulüplerin bu kararına saygı duymamak için ellerinden gelen her türlü etik dışı davranışı sergileyerek, kulüp temsilcisi olan bazı kişilere yalan yanlış haberler yaptırarak, kendi üyelerini ve camialarının kararlarını aşağılayıp basketbolu kaosa sürüklüyor.

ESER TAÇOY 12 KULÜP İMZALI DİLEKÇEYİ TESLİM ETTİ

KKTC Basketbol Federasyonu başkan adaylığını açıklayan Eser Taçoy, federasyona üye 12 kulübün imzasını alarak tüzüğe göre 3’te 2 yeter sayının da üzerinde kulüp imzasıyla 30 gün içinde federasyon yönetiminin olağan genel kurula gitmesini talep ettiklerini içeren dilekçeyi dün federasyona teslim etti. Federasyondan üye kulüplerle ilgili net bilgi istenmesine rağmen 17 üye kulüp olduğu söyleniyor ancak bu kulüplerin kimler olduğu ile ilgili bilgi verilmemesi ise tepki topluyor.

SADECE GIYNIK SPOR TAKİP ETTİ, FOTOĞRAF ÇEKİLMESİNE TEPKİ VERİLDİ

Konuyla ilgili Eser Taçoy’un basın davetine sadece GIYNIK Spor iştirak etti. Dilekçenin teslim edildiği sırada çekilen fotoğraflara ise yönetim kurulu üyesi Avukat Çağda Pehlivan tarafından izin alınmadan fotoğraf çekildiği gerekçesiyle tepki gösterildi. Basının davet edildiği bir ortamda bir spor yazarının fotoğraf çekmesi çok doğal bir durum olmasına rağmen bu tepki nedeniyle teslim sırasında çekilen fotoğrafları kayıtlardan silerek haberimiz de kullanmadık.

KENDİ SEÇİMLERİNDE OY VERENLERİN YETKİLERİNİ UNUTTULAR, CAMİALARI AŞAĞILADILAR

Yöneticiler, dilekçede imzası olan bazı kulüp temsilcilerinin yetkilerini sorgulayarak bu camiaları resmen aşağıladılar. DAÜ adına Cemal Konnolu ve Levent adına Serkan Biran’ın yetkisi olmadığını savunan yöneticiler, Temmuz 2020’de kendilerinin seçildiği dönemde aynı kişilerin yetkilerini kabul edip görevlendirdikleri kişilerin oylarını aldıklarını çok çabuk unutarak bu kişilere ve camialarına büyük bir saygısızlık yaptılar.

ASB ADINA VEKALETEN ATILAN İMZA İÇİN BAŞKAN KARARINA İNANMADILAR

Öte yandan Akdeniz Spor Birliği adına da başkan Serhat Deniz’in yurt dışında olmasından dolayı dilekçeye vekaleten Ayden Kahraman imza attı. Bu durumu da sorgulayan ve rahatsızlık duyan yöneticiler, konuyla ilgili ASB başkanı Serhat Deniz’den vekalet yazısı verileceğinin açıklanmasına rağmen, bu kişilere ve camiaya karşı da büyük bir rahatsızlık getirecek tepki gösterdiler.

BİR KULÜP TEMSİLCİSİNE KENDİ MEDYA ORGANINDA ETİK DIŞI HABERLER YAPTIRILIYOR

Federasyon yönetiminin, federasyona yeni üye bir kulüp temsilcisine, genel yayın yönetmenliğini yaptığı bir medya kurumunda bugün verilen dilekçedeki 12 imzanın sadece 6’sının geçerli olduğu, o nedenle yeterli sayıda imza olmadığı, genel kurulun 2023’te yapılacağı, dilekçede sahte, yetkisiz ve geçersiz imzalar atıldığı gibi kulüpleri suçlayıcı ve karalayıcı, kulüplerin imzaları geri çektiği ve diğerlerinin de çekmeye başlayacağı gibi yalan yanlış ve bir basketbol kulübü temsilcisine basketbol ile ilgili bu tip etik olmayan haberler yaptırarak kulüpleri etkileme çalışmaları, istenmedikleri yerde zorla kalma çabalarını ortaya koyuyor.

8 İMZAYA İSTİFA EDECEĞİNİZ SÖYLENDİ, 12 İMZA VAR NE YAPACAKSINIZ?

Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında Basketbol Federasyonu yönetiminin bugün bir basın açıklaması yapması bekleniyor ve atılan 12 imza karşısında kulüplerin kararına saygı duymayacağı bir şekilde bu imzaların birçoğunu geçersiz kılmak için çeşitli sebepler üreterek yeter sayıda imza olmadığını ortaya koymaya çalışacak. Bu şekilde kendi kulüplerinin kararına saygı duymayacağı beklenen başkana, bir kulüp yöneticisine söylediğini öğrendiğimiz “8 imza bulsunlar istifa ederim” açıklamasını hatırlatır, bu sözünün arkasında durup duramayacağını merak edip 12 imza karşısında istifa edecek mi? diye de sormak isteriz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu