KıbrısManşet

Özçınar: Fırsatçılara gün doğdu!

Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar sosyal medyada dolaşan “belediyeler suyun fiyatını yükseltti” iddialarına yanıt verdi

GIYNIK ÖZEL-Zeynep UYAR

Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, sosyal medyada dolaşan “belediyelerin suyun fiyatını yükselttiği” ile ilgili çıkan iddialar hakkında GIYNIK’a konuştu.

Başkan Özçınar, belediyelerin suyun fiyatını yükselttiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Türkiye’den KKTC’ye su taşıyan hatta meydana gelen arızanın tamir çalışmasının gecikmesi sebebi ile suyun gelişinin 25 Eylül’e sarktığını belirten Özçınar, bazı fırsatçı tankercilerin ortaya çıktığını belirtti.

Suyun ne zaman kesin olarak geleceğinin bilgisini Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un kamuoyu ile paylaşması gerektiğini kaydeden Özçınar, bu süreye kadar suyun tasarruflu kullanılmasının elzem olduğunu vurguladı.

Özçınar, yerel kaynağı olan bölgelerin kendi kaynaklarına yöneldiğini ve yerel kaynağı olmayan bölgelerin de takviye usulü su kullanacağına dikkat çekti.

Güzelyurt bölgesi için herhangi bir su sıkıntı olmadığını kaydeden Özçınar, su sıkıntısı olabilecek bölgelerin de arıza giderildikten sonra sorununun çözülebileceğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu