KıbrısManşet

2 ölümlü kazaya 48 ay hapis cezası

3 ay içerisinde 2 kez ölümlü kazaya sebep olan 26 yaşındaki Ali Bayırbaşı, yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 ve 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3 ay içerisinde 2 kez ölümlü kazaya sebep olan 26 yaşındaki Ali Bayırbaşı, yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 ve 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GIYNIK ÖZEL

3 Eylül 2021 tarihinde aracıyla çarptığı yaya Leyla Watt’ın ölümüne, 18 Aralık 2021 tarihinde ise kullanımındaki pick up aracın devrilmesi sonucu aracın arka kısmında bulunan İlke Numan’ın ölümüne neden olan Ali Bayırbaşı, her iki davadan da ayrı yargılandı. Mahkeme Bayırbaşı’nın Leyla Watt’ın ölümüyle sonuçlanan kaza için 18 ay, hapis cezası sona erdikten sonra ise İlke Numan’ın ölümü ile sonuçlanan kaza için ise 30 ay hapis yatması yönünde karar verirken, 1 yıl süreyle de trafikten men edilmesine emir verdi.

Bayırbaşı, 3 Eylül 2021 tarihinde Lapta-Girne ana yolu üzerinde saat 21.00 sıralarında yönetimindeki LS 067 plakalı pick up araç ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada Yavuz Çıkarma Anıtı önlerine geldiği zaman, yolun güney kısmından kuzey kısmına doğru yaya olarak geçmeye çalışan 57 yaşındaki Leyla Watt’a çarpmış ve ölümüne neden olmuştu.

Teminatla serbest bırakılan fakat ehliyetine el konulmayan Ali Bayırbaşı, 18 Aralık 2021 tarihinde saat 09.00 sıralarında, Kozanköy’de offroad yarışı kapsamında, yarış öncesi parkur kontrolü yaptığı esnada, kullanımındaki JS 542 plakalı pick up araç ile Alemdağ köyünün güney kısmında toprak yolda dikkatsizliği sonucu yolun solundan çıkarak aracını devirmişti. Kaza sonucu aracın arka kısmında bulunan ve ağır yaralanan 19 yaşındaki İlke Numan, kaldırıldığı YDÜ Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu