KıbrısManşetSiyaset

20 örgütten ortak ses! “Sana boyun eğmeyeceğiz”

Aralarında 20 siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü, “Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor” adı altında birleşerek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin önünde açıklamalar yapıldı

Aralarında 20 siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü, “Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor” adı altında birleşerek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin önünde açıklamalar yapıldı.

Sivil Toplum Örgütleri ve sendikalardan oluşan eylemciler, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde yapacakları eylem öncesi, Lefkoşa Kuğulu Park‘ta toplandı.
“KORKMUYORUZ, SUSMAYACAĞIZ”

“Faşist baskı ve tutuklamaları, düşünce ve ifade özgürlüğünü, özgürlüklerimizi boğma çabaları karşısında korkmuyoruz, susmayacağız” diyen örgütler bugün saat 16:00’da TC Lefkşa Büyükelçiliği önünde eylem yapmak üzere Kuğulu Park’ta toplanmaya başladı.

Siyasi Parti, Sivil Toplum Örgütleri ve sendikalardan oluşan 20 örgütün, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde yapacakları eylemi önlemek amacıyla polis elçiliğe çıkan tüm yolları kapattı.

ADETA ETTEN DUVAR ÖRÜLDÜ

“Faşist baskı ve tutuklamaları, düşünce ve ifade özgürlüğünü, özgürlüklerimizi boğma çabaları karşısında korkmuyoruz, susmayacağız” diyen örgütlerin elçilik önünde yapacağı basın açıklamasını engellemek amacıyla, polis elçiliğin bulunduğu caddeye giriş çıkışları kapadı.

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Faşist baskı ve tutuklamalar, düşünce ve ifade özgürlüğünü ve özgürlüklerimizi boğma çabaları karşısında korkmuyoruz, susmayacağız.

Ülkemizin kuzeyinde irademizi gaspederek oluşturulmuş olan gayri meşru rejimi ve atanmışları tanımıyoruz. Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmeyen bu rejim karşısında kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

“ÜLKEMİZDEN GÖÇ ETTİRİLMEYİ REDDEDİYORUZ”

Pandemi ve ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırılmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını ve ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz.

Kendi kendimizi yöneteceğimiz çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, ekolojik, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadelemizi büyüteceğiz.

Bu bağlamda, emek, demokrasi ve barıştan yana olan siyasi parti, sendika ve örgütler olarak, dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız”

Sol Hareket, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Bağımsızlık Yolu (BY), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Devrimci Komünist Birlik (DKB), Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, İngiltere Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği (KTDD), Biat Değil Özgürlük Grubu, Toplumsal Hareket Platformu, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, Bu Vatan Bizim İnisiyatifi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu