DünyaKıbrısManşet

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sona erdi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları 16. ve son günde yapılan madalya mücadelesiyle tamamlandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları 16. ve son günde yapılan madalya mücadelesiyle tamamlandı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda günün madalya müsabakalarının ardından genel sıralamada ABD, Çin’i geçerek birinci oldu.

Türkiye, ikişer altın ve gümüş ile 9 bronz olmak üzere 13 madalyayla oyunları 35. sırada tamamladı.

ABD son gün yarışların ardından 39 altın, 41 gümüş ve 33 bronz madalyayla uzun süre gerisinde kaldığı Çin’i geçmeyi başardı.

Çin 38 altın, 32 gümüş ve 18 bronz madalyayla ikinci olurken, ev sahibi Japonya 27 altın, 14 gümüş, 17 bronzla üçüncülüğü elde etti.

Oyunlarda ikişer altın ve gümüş alan, ayrıca 9 bronz madalya kazanan Türkiye ise Tokyo 2020’yi 35. sırada tamamladı. Ayrıca Türkiye, kazandığı 13 madalya ile toplam madalya sıralamasında 20. basamakta kendine yer buldu.

KAPANIŞ SEREMONİSİ YAPILDI…

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 yıllık gecikmenin ardından 23 Temmuz’da başlayan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları bugün düzenlenen kapanış seremonisi ile resmen sona erdi.

Tokyo’daki Yeni Ulusal Stadyumu’nda seyircisiz olarak gerçekleştirilen törene Japonya Veliaht Prensi Akishino, Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi Başkanı Seiko Hashimoto, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ve Tokyo Valisi Yuriko Koike katıldı.

Katılımcı ülkelerin bayraklarının taşındığı geçit töreni ile başlayan tören, milli takımların sahaya inişi, ışık ve sahne şovları ile devam etti.

Tokyo Valisi Yuriko Koike törende olimpiyat flamasını IOC Başkanı Bach’a teslim ederken, Bach ise flamayı gelecek oyunlara ev sahipliği yapacak olan Paris’in Belediye Başkanı Anne Hidalgo’ya sundu.

Tören, olimpiyat meşalesinin sönmesi ve havaifişek gösterisi ile sona erdi.

KORONAVİRÜS ENGELİNE TAKILDI

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları korona virüs salgını nedeniyle dile getirilen endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunları 23 Temmuz’da seyircisiz olarak kapılarını açmıştı.

Paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Japonya hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) organizasyonun erteleme kararının ardından planlandığı şekilde gerçekleştirileceğine dair kararlılığını yinelerken, Japonya’daki sağlık meslek örgütleri başta olmak üzere bazı kamuoyu kesimleri potansiyel risk nedeniyle dev organizasyonun iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan olimpiyatlarla ilişkili korona virüs enfeksiyonlarının toplam sayısı etkinliğin son gününde 430 olarak kayıtlara geçmişti. Japonya genelindeki vaka sayısı bugün itibariyle 1 milyon 32 bin 96’ya yükselirken, ölü sayısı da 15 bin 297’ye ulaşmıştı.

2024 OYUNLARI PARİS’TE OYNANACAK

2024 yılındaki yaz oyunlarına ev sahipliği yapacağı açıklanan Fransa’nın başkenti Paris’te olimpiyatlar 2 – 18 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Paris, 100 yıllık aranın ardından 2024’te olimpiyatlara yeniden ev sahipliği yapmış olacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu