KıbrısManşet

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı başladı

KKTC’de koronavirüs salgını nedeniyle son iki yılda büyük ölçüde online devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerinde, yeniden okullara ve sınıflara dönülüyor

Bugün ilköğretim, salı günü ortaöğretim ve meslek liselerinde yeni ders yılı açılacak. İlköğretimde, nüfus yoğunluğu olan okullarda yeni eğitim öğretim yılına seyreltilmiş şekilde başlanacak. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına seyreltilmiş (dönüşümlü) olarak başlayacak okullar şöyle belirtildi:

“Necati Taşkın İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Şht. Ertuğrul İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Alayköy İlkokulu, Alasya İlkokulu, Karakol İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Mustafa Çağatay İlkokulu, Şht. İlker Karter İlkokulu.” Mart 2020’den beri koronavirüs pandemisi nedeniyle kesintiye uğrayan yüz yüze eğitim çerçevesinde ülke genelinde kamu ve özel okullardakiler dâhil, yaklaşık 50 bin öğrenci ve 5 bin 800 öğretmen okullara dönecek.

 YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PROGRAMI

İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullar bugün, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı okullar Salı günü yeni eğitim yılına başlayacak. 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı programına göre, ilk ve ortaöğretimde yarıyıl tatili 1-13 Şubat 2022 arasında yapılacak. 14 Şubat 2022 Pazartesi günü, 2021-2022 Öğretim Yılı ikinci dönemi başlayacak. İlköğretim Dairesi’ne bağı okullarda, karne ve tamamlama belgelerinin dağıtımı 20 Haziran 2022 Pazartesi günü, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ise karne dağıtımı 17 Haziran Cuma günü yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu