KıbrısManşet

2021 yılının ikinci asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman başkanlık ediyor.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET: NET 3 BİN 828 TL

Son asgari ücret, 4 bin 400 TL brüt, net olarak ise 3 bin 828 TL şeklinde 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girmişti.

Toplantıda başlamadan önce kısa kısa konuşmalara yer verildi.

SERDAROĞLU MASAYA İNANIYOR

Sözü alan Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Asgari ücretle yaşamını sürdürenlerin de refaha kavuşması ümidinde olduklarını anlatarak, masaya inançla oturacaklarını ifade ederek hükümete karşı eleştiride bulundu.

“Hükümet edenler işçi ve işvereni birbirine düşürüp kendileri koltuklarında oturacak. Yok öyle yağma” ifadelerini kullanan Serdaroğlu, “Birileri siyasi rant elde etsin diye bu masayı toplatmadık. Sayın Bakan ile bu konular konuşulacak, siyaset kendine bir yön vermeli. İşverenler ne yapacağını şaşırmış bir durumda” şeklinde konuştu.

ARHUN: ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI İŞLETMELERİ OLUMLU ETKİLEYECEK

Toplantıda özelde çalışanlara hiçbir zaman destek verilmediğinin tekrar altını çizen İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, “Çalışanlarımızın aldığı ücret yetersiz sayılabilir” ifadelerini kullanarak Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı temsilcilerinin toplantıya dahil edeceği belgeleri inceleyeceklerinin ve ülkenin son durumuna göz atacaklarını belirtti.

Asgari ücretin artmasının işletmeleri olumlu etkileyeceğinin altını çizen Arhun, “Verebileceğimiz en iyi maaşı verme arzusu içindeyiz. Hiçbir firma kazanmadığı parayı destek olmadan ödeyebilecek yapıda değildir. Kazancımızı en iyi şekilde bölmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu