GenelKıbrısManşetToplum

2023’te alev alev yandık!

Geride bırakmaya hazırlandığımız yıl içerisinde, depremde kaybettiklerimiz ve cinayet olaylarıyla sarsıldık!

DEVRİM DEMİR

Geride bırakmaya hazırlandığımız yıl içerisinde, depremde kaybettiklerimiz ve cinayet olaylarıyla sarsıldık!

 6 ŞUBAT EN ACI TARİH
Kıbrıs’ın kuzeyi tüm dünyayla birlikte 2023’ü uğurlarken, alışık olmadığı birçok üzücü gelişmeyi de geride bırakacak. Bu yıl, ülkeyi derinden yaralayan birçok olay gündeme damgasını vururken, tam bir suç patlaması yaşandı. Kriminal olaylarda yaşanan cinayetler, ülkenin kanayan yarası kazalarda hayatını kaybeden onlarca kişi, ardı ardına yaşanan şüpheli ölümler bu yıl çok konuşuldu. Ancak, ülkede büyük-küçük herkesi sarsan olay Türkiye’deki 6 Şubat depremi oldu. Kıbrıs’ın unutmayacağı en acı tarih “6 Şubat 2023” olarak zihnimize kazandı. Kahramanmaraş merkezli iki depremde 49 KKTC vatandaşı hayatını kaybederken, bunların arasındaki 35 kişi de Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve velileri idi. Adıyaman’da yıkılan otel tüm KKTC vatandaşlarını enkaz altında bırakırken, başlatılan adalet arayışı ise sürüyor.

CİNAYET HABERLERİ İLE SARSILDIK
KKTC 2023 yılında birisi intiharla sonuçlanan peşi sıra yaşanan vahşetlere de tanık oldu. Ocak ayında 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, İskele Long Beach bölgesinde bir inşaat alanı içerisinde hunharca işlenen bir cinayete kurban gitti. Güney Kıbrıs’a kaçan 21 yaşındaki katil, Kuzey’e iade edilirken, tutuklanarak cezaevine gönderildi ancak, henüz yargılanmadı. Ağustos ayında yine İskele bölgesinde bir eğlence mekânında meydana gelen korkunç cinayette, 29 yaşındaki Hüseyin Mavideniz müşteri olarak bulunduğu mekânda dövülerek öldürüldü katiller kısa sürede tespit edilerek tutuklandı. Mavideniz’in katil zanlıları da cezaevinde yargılanmayı bekliyor.

KATİLLERİN BİRİ İNTİHAR ETTİ
Yine ülkeyi sarsan bir başka cinayet haberi de Eylül ayında Geçitköy-Kayalar bölgesinden geldi. 38 yaşındaki Emrah Yılmaz, 37 yaşındaki Kübra Aydın’ı bıçaklayarak katlettikten sonra araca koyarak Geçitköy-Kayalar mevkiine getirdi. Yılmaz yönetimindeki aracı uçurumdan sürerek kendi canına da kıydı. Bir cinayet haberi de 27 Kasım’da Karakum’dan geldi, 40 yaşındaki Mikhail Kamyshanov yanında çalışan işçisi tarafından boğularak öldürüldü paraları çalındı. Katil saatler sonra yakalanarak cezaevine gönderildi. İçimizi yakan ve toplumu dehşete düşüren son cinayet ise Lefkoşa’da 22 Aralık’ta yaşandı. 45 yaşındaki Ayça Alav, Kamerunlu iki kişi tarafından vahşice katledildi. Katiller ellerini kollarını sallayarak kaçtı, polis halâ Alav’ı öldürenlerin peşinde.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu