DünyaEkonomiKıbrısManşetToplum

2023’te dijital Euro için yasa tasarısı

Avrupa Birliği finans şefi, dijital Euro'yu tanıtan bir yasa tasarısının 2023 gibi erken bir tarihte Avrupa parlamentosunda tartışılacağını duyurdu.

Avrupa Birliği finans şefi, dijital Euro’yu tanıtan bir yasa tasarısının 2023 gibi erken bir tarihte Avrupa parlamentosunda tartışılacağını duyurdu.

Avrupa Komisyonu, 2023’te dijital Euro için bir yasa tasarısının teklif edileceğini duyurdu.

AK finans şefi Mairead McGuinness, Çarşamba günü düzenlenen bir fintech konferansında AB’nin dijital euro mevzuatını resmi olarak değerlendirdiğini resmen açıkladı.

Mali Hizmetlerden Sorumlusu, “Hedefimiz, yasaları 2023’ün başlarında masaya yatırmak. Önümüzdeki haftalarda hedeflenen bir yasama istişare süreci” dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 2023’ün sonlarında bir prototipi olması beklenen dijital Euro için tasarımlar ve sistemler üzerinde denemeler yapıyor. Dijital bir Euro uygulanacaksa, Euro bölgesi yöneticilerinden onay mührü gerektirecek. Yeşil ışık verirlerse, dijital Euro 2025 yılına kadar kullanıma hazır hale getirilebilir.

Geçen yıl ECB, dijital para birimleri hakkında bir araştırma yaptı ve bir rapor yayınladı. Dijital Euro’nun faiz oranlarını düşürmeye, işlem süreçlerini hızlandırmaya ve nakit kullanımını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu