KıbrısManşetSiyasetToplum

2024, erken seçim yılıdır

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu yıl seçimin şart olduğunu savundu

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu yıl seçimin şart olduğunu savundu:

YOLSUZLUK, YOLSUZLUK
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2024’ün erken seçim yılı olduğuna dikkat çekti. “Bu yapıyla bir sene daha devam edersek, artık bu memleket, toparlayamayacağımız bir yere doğru sürüklenir” diyen Erhürman, yoksulluk, yokluk ve göç sorununun giderek yayıldığının altını çizdi. Bir TV programının konuğu olan Tufan Erhürman, “Bu memlekette yolsuzluk iddiaları aldı başını gidiyor. Sokakta, herkes bizim bildiğimizden fazlasını anlatmaya başladı” dedi. Programda, yolsuzluk iddialarının arttığına işaret eden Erhürman, ülkede yaşanan olumsuzluklar başta olmak üzere Isias davasına ve Akan Kürşat olayına da değindi.

“MEMLEKET YOKSULLAŞIYOR”
Erhürman, “2027’ye kadar iktidarda kalacağız” diyen zihniyetin “koltuğu koruma” amacında olduğunu vurguladı. İnsanlar alım gücünün yerlerde sürünürken “sandalye oyununa” devam edildiğini belirten Erhürman, “hükümetteki” üç partide de kurultay hesapları olduğunu hatırlattı. Erhürman, “Kendi içlerinde kargaşa devam ediyor, memleket yoksullaşıyor” ifadelerini kullanırken, “Bu yapıyla bir sene daha devam edersek, artık bu memleket, toparlayamayacağımız bir yere doğru sürüklenir. 2024 erken seçim yılıdır” diye ekledi.

“İSİAS ORTAK DAVAMIZDIR”
Adıyaman’da takip ettikleri İsias Davası ile ilgili soruları yanıtlayan Erhürman, süreci çok zor olarak niteledi. Kendilerinin yaşadığı zorluğun, ailelerin yaşadığı zorluk yanında önemli olmadığına işaret eden Erhürman, ailelerin orada insan üstü bir sabır sergilediğini vurguladı. “Onlarla aynı topraklarda nefes alıp vermekten gurur duyuyorum” diyen Erhürman, İsias’ın gerçek anlamda ortak dava olduğuna dikkat çekti. Yargının tarafsızlığı açısından bir endişe kendi adıma duymadığını vurgulayan Erhürman, iktidarıyla muhalefetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

“AMAÇ ENDİŞE YARATMAK”
Akan Kürşat davasıyla ilgili de konuşan Tufan Erhürman, kamuoyunun net olması gerektiğini anlatarak, “Akan Kürşat bir avukat. KKTC hukukuna uygun bir şekilde avukatlık mesleğini icra ederken, 1974 öncesi Rum taşınmaz mallarının satılmasına aracılık etmekle suçlanıyor” dedi. Burada “anomalinin” başladığına işaret eden Erhürman, Akan Kürşat’ın yüzlerce kez güneye geçtiğini belirtti. Kürşat’ın Güney’deki otellerde de konakladığını söyleyen Erhürman, bu süre içerisinde pasaport yenileme başvurusu da yaptığını ve pasaportu da aldığını kaydetti. Akan Kürşat’ın o pasaportla 2014’ten 2023’e kadar güneye ve Avrupa’ya gidişinin olduğunu belirten Erhürman, 24 Aralık 2023’te Kürşat’ın yine güneye geçtiğini hatırlattı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu