DünyaEkonomiKıbrısManşetToplum

2024’te küresel ekonomi ne olacak?

Dünyaca ünlü yatırım kuruluşları, 2024 küresel raporlarını ardı ardına yayınladı

Dünyaca ünlü yatırım kuruluşları, 2024 küresel raporlarını ardı ardına yayınladı.

 

YENİDÜNYANIN ŞİFRELERİ
Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşları 2024 raporlarını ardı arkasına yayınlamaya devam ediyor. Dünya gazetesi Goldman Sachs, JP Morgan, ING, UBS, BNP Paribas, HSBC, Morgan Stanley, Blackrock, Lazard ve Invesco’nun raporlarını inceledi ve global ekonomistlerin yeni yıl öngörülerini sıraladı. Yatırım kuruluşlarının tamamına yakınına göre, 2024 “yeni bir dünyanın yılı olacak.” Resesyon yerine yavaşlama, enflasyon artışı yerine düşüşü, iklim değişikliğine yatırımlar, seçimler ve yapay zekânın patlama yapması, 2024’ün en çok tartışılacak konu başlıkları olacak.

SAVAŞLAR SÜRECEK
Küresel uzmanlara göre, Ukrayna Savaşı ile İsrail-Hamas savaşı 2024’te devam edecek. 2023’te alevlenen Tayvan krizinin yeni bir yangına sebep olması ise en büyük korku. 2023’te yaşadığı emlak krizine rağmen Çin’in ekonomik olarak düzelmesi de 2024’ün önemli bir konu başlığı olacak. ABD’nin %2’lik enflasyon hedefine ulaşacak olması de analistlerin genel tahmini… Fed resesyon yerine “yumuşak inişi” yaşatacağı da bir başka öngörü… Birçok küresel analist, 2024’ün fırsatlarla dolu yeni bir dünyanın kurulacağı bir yıl olacağına inanıyor.

YAPAY ZEKÂ
 Raporlarda, yapay zekâya da büyük yer verildiği dikkati çekerken, yapay zekâ için “kritik bir yıl” olacağı genel kanı. Uzmanlar, yapay zekâya yönelik kullanım senaryolarının da çoğalacağı fikrinde. Altın rekor kırması;  petrolün varilinin ise 90 doların üzerine çıkması da öngörülüyor. “Yapışkan enflasyonun” gevşemeyi engellemesi nedeniyle Birleşik Krallık ve Euro Bölgesi’nin resesyonun eşiğine gelmesinden endişe edilirken, ABD seçimleri jeopolitik gidişatın belirleyicisi olarak odak noktası haline geliyor.

Küresel analistlere göre 2024’ü anlatacak 12 kelime

– Yeni dünya

– Yapay zekâ

– İklim değişikliği

– İklime yatırım

– Gayrimenkul fırsatları

– Enflasyon

– İki yarımlı yıl

– Merkez bankaları

– Faiz indirimleri

– Resesyon – Yumuşak iniş

– Çin

– Makro risk yönetimi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu