KıbrısManşetPolisiye – Adli

Kim bu Ökkeş?

Kara para soruşturması kapsamında tutuklanan ve Kuzey Kıbrıs’ta telefon aksesuar mağazası sahibi bir işletmeci olarak tanınan Ökkeş Taş’ın ülkemizdeki mal varlığı bilinmiyor

Kara para soruşturması kapsamında tutuklanan ve Kuzey Kıbrıs’ta telefon aksesuar mağazası sahibi bir işletmeci olarak tanınan Ökkeş Taş’ın ülkemizdeki mal varlığı bilinmiyor. 205 milyon Euro’nun izini kripto piyasasında kaybettiren Ökkeş Taş’ı hangi siyasiler koruyor ve kolluyor.

CEP TELEFONU KILIFI SATARAK MI MİLYON EURO KAZANDI?

Ülke gündemini son dönemde ciddi şekilde meşgul eden kara para trafiğinin merkezindeki Ökkeş Taş’ın kim olduğu ciddi merak uyandırdı. Sunix isimli telefon aksesuarı mağazasının sahibi olan ve siyasilerle yakın ilişkiler içerisinde olan Ökkeş Taş’ın, Baba-Oğul Selim Tayşi’ler tarafından ülkeye getirilen milyonlarca Euro kara paranın 2 milyon 550 bin Euro’sunu teslim aldığı tespit edildi. KKTC vatandaşı olmamasına rağmen, 15 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığı ve iş yerleri olduğu gerekçesiyle teminata bağlanarak serbest bırakılan Taş’ın kim ya da kimler tarafından korunduğu bilinmiyor. Girne kapısı bölgesinde faaliyet gösteren basit bir telefon aksesuar mağazası için lüks otellerde, pahalı resepsiyonlar düzenleyecek imkânlara sahip olan Ökkeş Taş’ın bu hovardalığının nereden geldiği o dönemde kimse tarafından sorgulanmamıştı.

KARA PARA TRAFİĞİNDEKİ ROLÜ NE?

Telefon aksesuar mağazası çalıştıran bir işletmecinin kara para trafiği ile bağlantısının ne olduğu, telefon aksesuar mağazasının paravan bir şirket mi olduğu ve milyonlarca Euro kara para trafiğinde Ökkeş Taş’ın rolünün ne olduğu merak uyandırdı. Mali Şube ekiplerinin Ökkeş Taş’ı yakın takibe aldıkları ve şirketindeki hareketlerin de incelendiği öğrenildi. Telefon aksesuarı satarak elde edemeyeceği miktarlarda parayı hangi yollardan elde ettiği merak edilen Ökkeş Taş’ın kara para trafiğinde bir aracı mı, kara paranın aklanmasındaki bir adres mi yoksa paranın sahibi mi olduğunun titizlikle yürütülen polis soruşturması neticesinde ortaya çıkması bekleniyor.

TUTUKLU YARGILANMASI BEKLENİYORDU…

Bu kadar büyük miktarlarda nakit parayı Kuzey Kıbrıs’a taşıttıran Ökkeş Taş’ın teminatla serbest kalması büyük tepkilere neden oldu. Hukuk çevreleri, sıradan bir vatandaşın bu tür organize suça karışması halinde, tutuklu yargılanmasının kaçınılmaz olacağını ve yıllarca güneş yüzü görmekten mahrum kalacağını savundu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu