KıbrısManşetSağlıkSiyaset

22 Şubat Pazartesi itibariyle ile açılıma gidiyoruz!

Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile Bakanlar Kurulu arasında yapılan istişare ile, 22 Şubat Pazartesi itibariyle açılıma gidilmesi yönünde kararlar alındığını açıkladı

Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile Bakanlar Kurulu arasında yapılan istişare ile, 22 Şubat Pazartesi itibariyle açılıma gidilmesi yönünde kararlar alındığını açıkladı.

Başbakan Saner, 22 Şubat 2021 Pazartesi ile 26 Şubat 2021 Cuma günü saat 20.00 ile 05.00 saatleri arasında ve 26 Şubat Cuma 20.00 ile 1 Mart Pazartesi 05.00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

22 Şubat 2021’den itibaren Cumartesi günleri fırın, benzin istasyonu, kasap, manav, eczane, market, tarım ve hayvancılık dışında tüm işletmeler kapalı olacak.

22 Şubat 2021’den itibaren pazar günler eczane ve fırın haricinde tüm işletmeler kapalı olacak.

Tiyatro, sinema, göster merkezleri, düğün salonları, doğum günü, mevlit, casino, meyhane, bar, kahvehane, internet cafe, oyun salonları, çocuk oyun alanları, lokaller, açık pazar, spa, kahvehane, masaj salonu, kapalı spor salonu, club, hamamlar kapalı olacak.

cafe ve büfe gibi işletmeler paket olarak hizmet verebilecekler. Paket servis hizmetleri 07.0-21.00 saatleri arasında olacak

Giyim mağazalarında kıyafet deneme olmayacak.

Hizmet verecek işletmeler 5 metreye 1 kişi şeklinde düzenleme yapacak ve işletmeler rotasyon usulü personel çalıştırarak faaliyet gösterilecek.

Lefkoşa ve Girne’de enfeksiyonun daha fazla olması nedeniyle Lefkoşa ve Girne’den diğer ilçelere geçişler denetimli olacaktır.

Pile’de ikamet edenler, 7 günlük PCR ile karantinasız giriş yapabilecekler

Üniversitelerde eğitim görmek için ülkemize gelecek öğrenciler karantinalı şekilde ülkemize giriş yapabilecekler. Pazar akşamı itibariyle uygulamaya girecek olan koşullar bunlardır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu