KıbrısManşetSiyaset

24 bin tonluk doğrudan alım için Bakanlar Kurulu kararı yok!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) doğrudan ve ihalesiz yapılan yakıt alımlarından birinin (24 bin ton), Bakanlar Kurulu kararı dahi olmadan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın talimatıyla alındığı ortaya çıktı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) doğrudan ve ihalesiz yapılan yakıt alımlarından birinin (24 bin ton), Bakanlar Kurulu kararı dahi olmadan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın talimatıyla alındığı ortaya çıktı.

USULSÜZLÜKLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Bakan Arıklı’nın göreve geldiği günden bu yana (9 ay) tek bir yakıt ihalesini dahi sonuçlandırmaması ve TPIC’den doğrudan yakıt alma ısrarı sonucu ülke elektriksiz kalmakla burun buruna getirilmişti.

Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkarttırılarak, doğrudan ve ihalesiz alımlarla analizleri dahi yapılmadan alınan yakıtların içeriği tartışıladursun, bir usulsüzlük daha gün yüzüne çıktı.

BAKANLAR KURULU KARARI YOK YOK

Doğrudan ve ihalesiz olarak yapılan 24 bin tonluk yakıt alımlarından birinin Bakanlar Kurulu kararı dahi olmadığı anlaşıldı.

Elde edilen bilgilere göre, 24 bin ton yakıt Bakan Arıklı’nın talimatıyla usulsüz bir şekilde alındı.

ARIKLI’NIN DOĞRUDAN TALİMATIYLA 24 BİN TON YAKIT ALINDI

Bakan Arıklı’nın kuruma gönderdiği yazıda, Bakanlar Kurulu’nda sadece ‘istişare’ yapıldığı yazıyor. Yani ortada Resmi Gazete’de yayımlanmış herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı yok.

İlgili Yönetim Kurulu kararı

Yazıda, 2016 yılında TC-KKTC arasında imzalandığı söylenen protokole dayalı olarak bu kararın alındığı yazsa da, bilindiği üzere bu protokol meclisten geçmedi yani yürürlüğe bile girmedi.

Hükümet ortakları Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti’nin (DP) adeta çanak tuttuğu bu hukuksuzlukla ilgili herhangi bir adım atılıp atılmayacağı ise bilinmiyor.

Kaynak: Özgür Gazete

Diğer Haberler

Başa dön tuşu