KıbrısManşetSağlık

24 saatte 50’ye yakın vaka!

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kısmi kapanma ve sokağa çıkma yasağına rağmen ülkenin farklı yerlerinden ve farklı meslek gruplarından son 24 saatte adeta vaka yağdı

Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı vakalara ek olarak bugün 50’ye yakın yeni vaka tespit edildiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’nın bugün 40-50 arası vaka açıklaması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kısmi kapanma ve sokağa çıkma yasağına rağmen ülkenin farklı yerlerinden ve farklı meslek gruplarından son 24 saatte adeta vaka yağdı. Birçok vakanın kaynağı bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı’nca takviye edilen temas takip ekibi, adanın dört bir tarafında tarama yapıyor.

Dün sabahtan bu sabaha son 24 saat içerisinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Pandemi Merkezi’nde yaklaşık 50 yeni hastanın girişi yapıldı.

BİRÇOK KESİMDEN POZİTİF VAKA HABERLERİ GELİYOR

Dün akşam Sağlık Bakanlığı 8’i yerel 14 pozitif vaka açıklamıştı. Pozitif vakalar sabaha kadar durmadı. Okullardan hastanelere, askeri birliklerden işçilere kadar birçok pozitif vaka var.

Dün akşam Korkuteli köyünden 3 vakanın duyurulmasının ardından bugün Girne’de faaliyet gösteren bir hastanede PCR testleri yapan bir hemşire de Covid-19’a yakalandı.

Öte yandan Lefkoşa’da tüp bebek hastanesinde çalışan bir doktor, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensubu bir asker de pozitif.

Ülkemize gelen narenciye kesim işçilerinin arasında da vaka görüldüğü gelen bilgiler arasında.

4 ÖĞRETMEN POZİTİF

Girne’deki Mustafa Çağatay İlkokulu’nda pozitif çıkan öğretmenin temaslısı 4 öğretmeninin test sonuçları pozitif.

Okullardaki bulaşın önünü kesmek için yarıyıl tatili erkene çekilmesine rağmen toplamda 12 öğretmen ve 23 öğrenci Covid-19’a yakalandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu