GenelKıbrısManşet

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu: "Maliyetler daha da artacak, piyasa pahalılaşacak"

-Mine İçsel

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, katıldığı programda plastik poşet ve naylon kullanımının kaldırılması konusunu değerlendirdi.

Oda olarak kararın yerinde olduğunu düşündüklerini belirten Kamacıoğlu, sıkıntının zamanlama olduğunu ifade etti. Kararın 2018’de konuşulduğunu lakin orada kaldığını söyleyen Kamacıoğlu, şuan ise “6 ay sonra plastik kullanımını bitiriyoruz” denildiğini, bu söylemin 200-250 hanenin ekmek kapısını da kapatacağını ifade etti.

“Kararı onaylıyoruz ama zamanlamada sıkıntı var”

Kararın hayata geçmesinin önemli olduğunu söyleyen Sanayi Odası Başkanı; “Arzumuz, bir takvim çerçevesinde hayata geçsin ve bunu da yasaya, tüzüğe bağlayalım” diye konuştu.

Güney Kıbrıs’ın da Şubat ayı itibarıyla plastik ve naylon poşet kullanımını sona erdireceğini hatırlatan Kamacıoğlu; sürecin ise 2015’te başladığını anlattı.

KTSO’dan naylon ve plastiğe alternatif

Sanayi Odası olarak önerilerinin de olduğunu dile getiren Kamacıoğlu, şöyle konuştu;

“Bizim önerimiz; daha kalın naylonları üretip onları parayla satmak. Bu naylonlar daha uzun süreli kullanılabilir olacak, daha sağlam olacak. Bir diğeri ise ülkeye çöp poşeti girişini yasaklamak. Çünkü çöp poşetleri bu naylonların geri dönüşümünden yapılıyor. Ülkeye çöp poşeti girişini yasaklarsak; bizler geri dönüşümden çöp poşeti yapabileceğiz.”

“Piyasa daha da pahalı olacak”

Restorancıların paket servis konusunda yaşayacağı sıkıntılara da değinen Kamacıoğlu, zaten yüksek olan maliyetlerin daha da artacağını söyleyerek piyasanın daha da pahalılaşacağının altını çizdi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu