KıbrısManşetSiyaset

25 Aralık’ta ya 18 ya da 28 belediye başkan adayı ile sandık başına gideceğiz

Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçim tarihiyle ilgili kararını açıklamasının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi haricindeki tüm siyasi partiler aday belirleme sürecini adeta dondurdu

ÖZEL HABER

YA 18 YA DA 28 BELEDİYE… Meclis’te oy çokluğu ile 26 Haziran’da gerçekleştirilmesi gereken yerel seçimlerin Anayasa’ya aykırı şekilde 27 Kasım’a ertelenmesi sonrasında yaşanan kaotik süreç halen devam ediyor. Yargıya taşınan yerel seçim süreci ve Anayasa Mahkemesi’nin kararı sonrası Cumhuriyet Meclisi’nde uzlaşı sağlanarak 25 Aralık’ta yerel seçimlerin gerçekleştirilmesinde karar kılındı. Yerel yönetimler reformu ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nden beklenen kararın çıkmasının ardından 25 Aralık’ta ya 18 ya da 28 belediye başkan adayı ile sandık başına gideceğiz.

CTP GAYRİRESMİ PROPAGANDA SÜRECİNİ BAŞLATTI… Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçim tarihiyle ilgili kararını açıklamasının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi haricindeki tüm siyasi partiler aday belirleme sürecini adeta dondurdu. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hemen hemen tüm bölgelerde belediye başkan adaylarını belirleyip kamuoyuna açıklamasının ardından diğer siyasi partilerden beklenen karşı hamle henüz gelmedi.

HÜKÜMET ORTAKLARINDA YAPRAK KIPIRDAMIYOR… UBP-DP-YDP hükümetinin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi, kurultay sürecinin ardından UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’i yerel seçimlerde aday belirleme konusunda tam yetkili kılarken, UBP’de yerel seçimlerle ilgili herhangi bir adım atılmadı. Hükümetin küçük ortaklarından, kurultay sürecini geçiren Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’nde de yerel seçimlerle ilgili herhangi bir adım gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLERDE DE BİR HAREKETLİLİK YOK… Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın milletvekilliği görevinden istifa ederek sine-i millete dönmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi’nde 2 Milletvekili ile temsil edilen Halkın Partisi’nin yerel seçimlerle ilgili tavrının ne olacağı bilinmezken, Meclis dışında kalan TDP, TKP, Bağımsızlık Yolu, YKP, BKP gibi siyasi partilerden de yerel seçimlerle ilgili henüz bir adım atılmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu