GenelKıbrısManşetTürkiye

“26 Nisan’da yine Adıyaman’da olacağız!”

İsias davasında arar karar açıklandı… Beş sanığın tutukluluk hali devam edecek, duruşma 26 Nisan’da yapılacak

5 SANIK TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK

Adıyaman’da 6 Şubat 2023 deprem felaketinde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel ile ilgili Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde çarşamba günü görülmeye başlanan davada ara karar açıklandı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi, mahkeme 26 Nisan’a ertelendi. Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, Halil Bağcı ve Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamına; tutuksuz yargılanan Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

ESENDAĞLI: SANIKLAR DURUŞMAYA ONLINE KATILMAYA DEVAM EDECEK

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, mahkeme heyetinin çoğu usule ilişkin 30 civarında ara karar ürettiğini belirtti. Esendağlı, sanıkların duruşmaya online katılmasının da süreceğini kaydetti. Bilirkişi raporlarıyla ilgili iki taraf açısından yapılan argümanlar ışığında dosyaların tekrar bilirkişiye havale edilmesine karar verildiğini aktaran Esendağlı, bilirkişi raporunun beklenecek olması nedeniyle duruşma tarihi arasında 3 buçuk aylık bir süreç olduğunu anlattı.

KARAKAYA: NE KADAR RAPOR ALINIRSA ALINSIN SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

İsias davasıyla ilgili ara kararını açıklamasının ardından Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da açıklama yaptı. Karakaya, İsias’ın yanlış yapımı sonucu yıkılmasıyla, evlatlarını, can parçalarını kaybettiklerine dikkat çekerek “Kaç tane bilirkişi raporu alınırsa alınsın, sonucun ne çıkacağını biliyoruz. Ne kadar çok rapor alınırsa İsias’ın nasıl, neden yıkıldığının, can parçalarımızı nasıl bizden aldığının kanıtı olacaktır” dedi. Tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamı kararına memnun olduklarını ifade eden Karakaya, “Bizler her duruşmada Adıyaman’da olacağız. Suçlular en ağır cezayı alana kadar buradayız. Bizler Şampiyon Meleklerimize söz verdik. Onların adaletini sağlayacağız. Bu dava emsal olacaktır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu