GenelKıbrısManşet

27 yaşındaki İlter Taşpınar’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili karar açıklandı 

Fatma Yakupoğluları’nın sorumlu tutulduğu Ercan-İskele anayolu, Yeniceköy kavşağı yakınlarında iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen ve 27 yaşındaki İlter Taşpınar’ın hayatını kaybettiği trafik kazasından Yakupoğluları hakkındaki karar açıklandı. 

Trafik kazasından sorumlu tutulan Fatma Yakupoğulları’nın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci tamamlanırken, sanık Yakupoğluları 4 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.  

Kaza, 10 Mart 2019 tarihinde saat 16.15 sıralarında Lefkoşa – İskele Anayolu 4-5 kilometreleri boyunca GS 918 plakalı arabası ile doğu istikametine doğru seyreden Fatma Yakupoğluları’nın Yeniceköy Kavşağı’na yaklaştığında dikkatsizliği sonucu yolun sağına geçerek o esnada karşı istikametten gelen İlter Taşpınar’ın kullandığı PR 959 plakalı arabanın önünü tıkaması ve araçların yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelmişti. 

Kaza sonucu PR 959 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Umut Çavuşgil de yaralanıp 112 Acil Servis ambulansı ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, kazada ağır yaralanan İlter Taşpınar ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu