Güney KıbrısManşet

28 kişi geçici olarak Güney Lefkoşa’daki otellere yerleştirildi

Güney Kıbrıs’ta, Vavatsinia ’da pazar günü ilgili tüm dairelerin katılımıyla yapılan toplantıda, hafta sonu meydana gelen yangında zarar görenlere yardım edilmesi kararı alındı.

Öte yandan evlerini kaybeden 28 kişi, geçici olarak Güney Lefkoşa’daki otellere yerleştirildi.

Rum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Niovi Parisinou, Yunan ve İsrail uçaklarının havadan yangına başarıyla müdahalesi sonucu İtfaiye Servisi ve Orman Dairesi’nin, yangından etkilenen köyleri tespit ettiğini ve şimdi bu köylerin güvende olduğunu duyurdu.

Anastasiadis’in talimatıyla İçişleri Bakanı’nın başkanlığında yapılan bir toplantıda, Limasol ve Larnaka bölge yönetiminden heyetlerin zarar tespit çalışmalarına başlanmasına karar verildi. Bu süreç salı gününe kadar tamamlanacak ve tazminat ödenecek.

Öte yandan evlerini kaybeden 28 kişi, geçici olarak Güney Lefkoşa’daki otellere yerleştirildi. Yangından etkilenenler ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın belirleyeceği ve Bakanlar Kurulu’na sunacağı kriterler esasında bir seferde ödenecekler.

Bu arada Eptagonia, Klonari ve Akapnou köylerine elektrik verilmesine çalışılıyor. Agios Vavatsinias, Odou, Oras, Arakapa ve Dieronas köylerine de jeneratörler götürülecek. Yangından en fazla etkilenen Melini, Sikopetra ve Profiti Elia’ya da elektrik verilmesi için çalışılıyor. Bölgede her şey normale dönene kadar polis ve ambulanslar bu köylerde kalıp devriye gezecekler.

Evleri güvenli görülen kişilerin evlerine dönmelerinin istendiğini belirten Sözcü Yardımcısı Parisinou, görevlilere ve gönüllülere yangın söndürülmesine katkılarından dolayı teşekkür etti; ancak yangın tamamen söndürülene kadar çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan yangın bölgesine giden Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Prodromos Prodromou, zararın büyük olduğunu söyledi. Yangında zarar gören okulları gezen Bakan, hükümetin tüm birimlerinin zarar görenlerin yanında olacağını ifade etti.

Prodromou, birçok öğretmenin yardım için gönüllü olduğunu ve Lefkara Lisesi okul müdürü ve öğretmenlerinin, yangından etkilenen Iamatiki’deki okul ve kreşlere yardım etme yollarını görüşmek üzere pazartesi günü bir toplantı yapacaklarını bildirdi. Chirokitia’daki okullar da ebeveynlerin çocuklarını yaz okuluna gönderebilmeleri için pazartesi günü açık olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu