KıbrısManşet

“3 ay kala yapılacak bir reform sağlam temeller üzerine oturtturulamayacak”

İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Erdoğan Baca, Belediyeler Reformu hakkında yazılı açıklama yaptı.

İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Erdoğan Baca, Belediyeler Reformu hakkında yazılı açıklama yaptı. Yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kala yapılacak bir reformun sağlam temeller üzerine oturtulamayacağını ifade eden Baca, “Özellikle kapatılacak belediyelere baktığımız zaman çoğunlukta İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Derneği ve bağlı sivil toplum örgütleri ile K.K.T.C arasındaki köprü vazifesini gören belediyelerin de olduğunu görüyoruz” ifadeleri ile kararı endişe ile karşıladıklarını belirtti.

İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Derneği’nden yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Değerli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkı, çok değerli Siyasi Parti Başkanları ve Milletvekilleri;

Bizler, İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Dernek Yönetimi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizde yapılması düşünülen Belediyeler Reformunu yakından takip ediyor ve ilgili bir çok kesimden de konuyla alakalı olarak bilgiler almaktayız. Ülkemizin tanıtılması ve varlığımızın tüm dünyaya duyurulması anlamında ülkemizden uzaklarda olmamıza rağmen büyük bir çaba içinde olan bizler, yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kala yapılacak bir reformun sağlam temeller üzerine oturtulamayacağı ve yakın gelecekte büyük sorunlar yaratacağı düşüncesindeyiz. Özellikle kapatılacak belediyelere baktığımız zaman çoğunlukta İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Derneği ve bağlı sivil toplum örgütleri ile K.K.T.C arasındaki köprü vazifesini gören belediyelerin de olduğunu görmek tarafımızdan ciddi endişe ile karşılanmıştır.

Günden güne büyüyen Turizm Yatırımları ve İngiltere’den adamıza dönüş yapmak için tercih edilen belde belediyelerinin kapatılmak istenmesi hem ülke tanıtımı hem de ülke ekonomisine önemli bir darbe vuracaktır. Kendi kimliğini koruyarak kültürel doğasından ödün vermeden büyümeyi, kendi mali ve idari yapısını oluşturmayı başaran belediyeler ile ortak gerçekleştirdiğimiz organizasyonların sekteye uğraması ya da tamamen ortadan kalkması hiçbir örgüt, kurum ya da kuruluş tarafından tercih edilebilir bir durum olmayacaktır.

Bizler, mevcut belediyelerimizin şimdiki durumlarına bakılarak gelişen ve büyüyen belediyelerin kapatılmamasını, zor durumda olan diğer belediyelerin ise her alanda düzenleme yapılarak gerek belde halklarının daha iyi daha çağdaş ve kaliteli hizmet almalarının sağlanmasını ayrıca kapatılacak veya birleştirilecek olan diğer belediyelerde çalışanların haklarının korunacağı ve haklarının güvence altına alınacağı bir çalışmayı destekliyoruz.

Ben İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorolular) Kültür ve Sanat Dernek Başkanı Erdoğan Baca ve Yönetim Kurulumuz olarak şu anda bilimsel çalışmalara dayanmayan, belediyelerin verimliliğini artırmayacak, sadece sayı odaklı gördüğümüz Belediyeler Reformuna İngiltere Türk Toplumu Londra Yeniboğaziçi (Aytotorulular) Kültür ve Sanat Derneği olarak destek vermeyeceğimizi bildirir, hepinize saygılar sunarız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu