KıbrısKültür SanatManşetSeyahatSiyaset

3 Azerbaycanlı fenomene KKTC’yi tanıtsınlar diye 3+1 penthouse parası ödeyeceğiz!

Bugünün kuruyla 1 milyon 110 bin TL’lik rakamın Azerbaycan’da sosyal medya fenomeni oldukları iddia edilen 3 kişinin KKTC’yi tanıtması için ödenecek olmasına tepkiler gecikmedi


Bakanlar Kurulu’nun ülkemizi tanıtmak amacıyla, Azerbaycan’dan ülkemize gelecek olan Chingiz Mustafayev, Günay İbrahimli ve Aynishan Khalid Guliyeva ile beraberlerinde gelecek olan 3 kişilik ekip ile birlikte toplam 6 kişinin geliş – dönüş uçak biletleri, konaklama, izaz – ikram, iç ulaşım ve sanatçılara ödenecek hizmet ücreti toplamı olan 69.000 STG’in, Turizm ve Çevre Bakanlığı 2021 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan karşılanmasına yönelik karar alması ülkemizde ciddi tepkiye neden oldu.

Bugünün kuruyla 1 milyon 110 bin TL’lik rakamın Azerbaycan’da sosyal medya fenomeni oldukları iddia edilen 3 kişinin KKTC’yi tanıtması için ödenecek olmasına tepkiler gecikmedi.

HARMANCI, “ÜLKEYE 1 KURUŞLUK KATKINIZ YOK

Turizm sektöründe tecrübeli olan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “69 bin sterlin yani 1 milyon 110 bin Türk lirası ödedi zengin devletimiz, Azerbaycan’dan gelip ülkemizi tanıtacak olan ‘Fenomenlere’. Ülkeye 1 kuruşluk katkınız yok, zararınız milyon milyon” sözleriyle bu duruma sert tepki gösterirken, Turizm tanıtma alanında dünyanın birçok ülkesini ziyaret ederek birçok ülkenin tanıtımına katkı sağlayan Görsel Destinasyon Pazarlama Uzmanı Alp Galip ise bir kez daha KKTC devletiyle hiçbir çalışma yapmayacağını ifade etti.

GALİP, “BUNLAR HIRSIZDAN DAHA BETER!”

“Sadece 3 Azerbaycanlı’ya 69,000 sterlin ödeyerek KKTC’nin tanıtımını yapacaklarmış. 1 milyon TL’den fazla bir rakam bu” diyerek Bu rakam ile ülkeye 10-20 tane dünya devi influencer getirilebileceğini vurgulayan Alp Galip, “Yemin ederim kim nasıl, nereden yiyecek şaşırttı bu memlekette. Bunlar hırsızdan daha beter! Yazık bunca yıldır size vermeye çalıştığımız akla da, fikre de, haram olsun! Bu günden itibaren devlet tarafından kimse kapımızı çalmasın, ne de selam versin!” sözleriyle bu duruma isyan etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu