GenelKıbrısManşetSpor

3 kupa tek şampiyon

KKTC Basketbol Federasyonu’nun erkeklerde Pro Temizlig adıyla alt yaş kategorilerinde düzenlemiş olduğu ligler tamamlandı. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), U15, U17 ve U20 liglerinde şampiyon olarak sezona damga vurdu.

FİNALDE YDÜ-KOOP KARŞILAŞTI

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Pro Temizlig U15 Erkekler Ligi final serisinde antrenörler Ahmet Dağer, Ayhan Birsel ve Bilgin Güldoğuş nezaretindeki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile antrenör Fehmi İpar’ın öğrencileri Koop Spor karşılaştı.

YDÜ AYNI SKORLARLA 2-0 KAZANDI

İki galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı final serisinin ilk ayağını YDÜ 81-61 kazanarak seride 1-0 üstünlüğü yakalamıştı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda önceki akşam oynanan serinin ikinci maçını da ilginç bir tesadüfle aynı skorla 81-61 kazanan YDÜ seriyi 2-0’a getirdi ve şampiyonluğunu ilan ettiği. YDÜ’de Enes İmralı 29 sayı üreterek maçın en skorer ismi oldu.

ALT YAŞLARDA SEZONA DAMGA VURDULAR

Maçın ardından düzenlenen seremoni ile şampiyon YDÜ’ye kupasını ve finalist Koop Spor’a ikincilik ödülünü Basketbol Federasyonu yetkilileri takdim etti. Böylece Pro TemizLig adıyla gerçekleşen alt yaş liglerinde YDÜ, U15, U17 ve U20 olmak üzere 3 ayrı kategoride de şampiyonluk kupalarını müzesine götürerek önemli bir başarı elde etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu