GenelKıbrısManşetSiyaset

3 milyon Euro’luk cesaret!

Son zamanlarda “kaynağı belli olmayan para akışı olaylarındaki artış” dikkat çeker noktaya geldi

-Gıynık Özel

Son zamanlarda “kaynağı belli olmayan para akışı olaylarındaki artış” dikkat çeker noktaya geldi.

Hemen hemen her hafta Ercan Havaalanı’nda yakalanan kuryelerin çantalarından çıkan miktarlar dudak uçuklatırken, bu kadar yüklü meblağların nasıl bir cesaretle ülkeye sokulmaya çalışıldığı büyük bir muamma oldu.

Para kuryelerinin tespit edildiği lakin asıl “para babalarının” açıklanamadığı ülkede, devam eden davaların ayrıntıları ise oldukça dikkat çekti.

6 Ağustos günü Selim Tayşi ve aynı ismi taşıyan oğlu Selim Tayşi, tasarruflarındaki 800 bin Euro (yaklaşık 35 milyon TL) gibi ciddi miktardaki para ile ülkeye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı.

Yürütülen tahkikat sonucu “Yatırım yapacağız” diyerek 3 milyon Euro’su 6 gün içerisinde toplamda 30  Milyon Euro’yu ülkeye soktukları tespit edilen baba oğul Tayşi’nin, bu paraları teslim ettiği ismin de Ökkeş Taş olduğu belirlendi.

SİYASİLERLE DİKKAT ÇEKEN İLİŞKİ

Sunix Lefkoşa Direktörü Zanlı Ökkeş Taş’ın, ülke siyasetçileri ile olan ilişkileri ise dikkat çekti.

Özellikle Ulusal Birlik Partisi’ne mensup Bakan ve milletvekilleri ile  yakın diyalog içerisinde olan Ökkeş Taş’ın üst yöneticilerle olan bu iyi ilişkileri; “3 milyon Euro’luk” cesaretini de tartışmaya açtı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu