GenelKıbrısManşetSiyaset

“31 yıldır yüreğimizde yanan meşale”

Demokrat Parti (DP), 31’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, DP’nin kuruluşunun 31’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Büyük bir gurur ve duygu seliyle karşılıyorum Demokrat Parti’nin 31’inci kuruluş yıldönümünü. Bu özel gün vesilesiyle sizlere olan minnettarlığımı ve sevgimi bir kez daha yürekten dile getirmek istiyorum.

Köklü geçmişimiz ve güçlü geleceğimizle, Demokrat Parti, siyasi tarihimizin önemli bir demokrasi savaşçısıdır. Kurulduğu 1992 yılından itibaren, Kıbrıs Türk halkının daha çok özgürlük ve demokrasiyle tanışması için yürüttüğü mücadele, ülkemizin kaderini etkilemiş, geleceğini de şekillendirmiştir.

Partimizin kuruluş misyonunda yer alan devletin ve kamu yönetiminin şeffaflığını gerçekleştirme çabası, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı olan mücadelemiz, bugün de aynı kararlılıkla devam etmektedir. Geçmişte başlatılan bu onurlu yola çıkan saygıdeğer gönüldaşlarımızı, Dokuzlar Hareketi ile kalbimizde selamlarken, bugün bu uğurda omuzlarımızdaki sorumlulukla yarınlar için çalışmaktayız.

Birlik ve beraberlik, insanca yaşama, saygı ve sevgiyle kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, kişisel çıkarları bir kenara bırakarak, içimize fitne-fesat sokmaya çalışanlara karşı dikkatli olmalı, geleceğimize, partimize ve devletimize dört elle gönülden bağlanmalıyız.

Her ilçemizde oluşan samimi hava ve birliğimizin her geçen gün güçlenmesi, bizi daha da mutlu ediyor. Siz değerli partili gönüldaşlarımızın desteği ve dayanışması, hep birlikte aydınlık yarınlara yürümek için bize güç veriyor.

Siyasette daha fazla kadın ve gençlerimizin yer almasını önemsiyor, onların gücünden ilham alarak geleceğin siyasetini inşa ediyoruz. Bizler, siyasetin halk için yapıldığını unutmadan, siyaseti insan odaklı zemine taşımak için çalışıyor, KKTC’nin yarınlarını kurgulamak için çaba sarf ediyoruz.

Dünyayı ve ülkemizi de derinden etkileyen ekonomik olumsuzluklardan kurtulmak için çalışırken, ekonomimizin çarklarının dönmesi için gayret gösteriyoruz.

KKTC ülkemiz, güvencemiz Anavatan Türkiye ve tek odağımız halkımızdır. Bu ülkeye gönül vermiş hiç kimsenin köşeye çekilme hakkı yoktur. KKTC için emek verirken yorulma hakkımız ise hiçbir zaman olmamıştır.

Birlik ve beraberliğimizi kimse engelleyemez, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Partimiz, demokrasiden ve kurucu liderimiz Rauf Raif Denktaş’ın ilkelerinden hiç ayrılmadan, KKTC halkına hizmet etmeye devam edecektir. Bize ışık tutan geçmişimiz ve inancımızla, geleceğe umutla bakıyoruz. Demokrat Parti olarak, Kıbrıs Türk halkına layık olmak için her zaman en iyisini yapmaya kararlıyız.

Partimizin kuruluşundan bugüne kadar ülkemizi ‘gailemiz memleketimiz, insanımız’ düşüncesiyle bugünlere taşıyan partimizin Kurucu Başkanı Mustafa Adaoğlu, DP’nin çıkardığı ilk Başbakan Hakkı Atun, Salih Coşar, yıllarca genel Başkanlık yaparak büyük sorumluluk ve emek gösteren Sn. Serdar Denktaş ve partimizin üst kademe görevlerinde bulunan tüm saygıdeğer Demokrat Partililere teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca ilk günden bugüne kadar, partimizin değerli mensuplarını kutluyor, hayatını kaybeden gönüldaşlarımızı rahmet ve şükranla yad ediyorum.

Partimizin 31’inci kuruluş yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerken, tüm partili gönüldaşlarıma teşekkür ediyor ve Demokrat Parti ailesinin bir parçası olmaktan büyük onur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Birlikte nice yıllara.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu