KıbrısManşetSiyaset

Ülkenin yarısı tören ve piknikte diğer yarısı eylemde

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlenirken halkın bazı kesimleri ise eylem ve protestolar düzenledi

GIYNIK  ÖZEL – EMEL DOĞAN

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki 6 bakanın da ülkeye gelmesi ve törenlere katılmasıyla büyük bir yoğunluk yaşandı.

Halkın bir kısmı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı ve Erdoğan’ın gelişini kutlarken diğer taraftan bazı topluluklar ise Kapalı Maraş’ta 15 Kasım’da yapılması planlanan pikniğe eleştiride bulunarak protestolar düzenledi.

Kıbrıs Türk halkının iradesine yapılan müdahaleler ve Kapalı Maraş’ta gerçekleştirilecek olan piknik etkinliğini protesto etmek amacıyla toplanan eylemciler tüm engellemelere rağmen protestolara başladılar.

Ülkenin bir kısmı eylem ve protesto düzenlerken, diğer kısmı da törenler ve pikniklere katılarak kutlama gerçekleştiriyor…

CTP Gençlik Örgütü Yiğitlerburcu’ndan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüyüş gerçekleştirirken, TDP Gençlik Örgütü de eylem gerçekleştireceklerini açıklayarak “baskı ve korkuya geçit yok” mesajıyla saat 13.30’da Kuğulu Parkt’a toplandı.

Öte Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket ve Baraka Kültür Merkezi de saat 14.00’te TC Elçiliğine yürümek üzere Pronto Çemberinde buluşma çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu